Više od 6 milijuna kuna iz EU fondova stiže u Sračinec za rekonstrukciju Velike grabe Foto: Općina Sračinec

Više od 6 milijuna kuna iz EU fondova stiže u Sračinec za rekonstrukciju Velike grabe

Varaždinske vijesti | 2.10.2019. u 19:36h | Objavljeno u Našim krajem

Danas je načelnik Općine Sračinec, Božidar Novoselec, u Ministarstvu poljoprivrede potpisao ugovor vrijedan 6,13 milijuna kuna za rekonstrukciju parka Velika graba. Projekt je financiran iz programa Ruralnog razvoja, mjera 7.4.1. i najveći je EU projekt u Općini Sračinec.

- S obzirom da je sva društvena infrastruktura u našoj općini uređena, vizija nam je bila stvoriti kvalitetne nove sadržaje i podići kvalitetu života svih žitelja općine. Ovim putem zahvaljujem na razumijevanju ministarstvu poljoprivrede i APPRRR-u, što su prepoznali kvalitetan projekt i potrebe naše sredine. U pripremu je uložen veliki trud i angažman pročelnika Sandra Miko i zamjenika načelnika Krunoslava Lukačića koji su i izvan radnog vremena bili angažirani u pripremi kako bi zajedno uspjeli sve stići na vrijeme - istaknuo je načelnik Novoselec.

- Zbog ovog projekta dva puta je rušen Proračun Općine Sračinec, od strane HSU-a i SDP-a, a sve predvođeno Reformistima (oporba) kako bi prikrili svoju bezidejnost i neznanje. Nisu željeli ovaj projekt uvrstiti u proračun, čime je dovedena u pitanje prijava projekta na natječaj. Zahvaljujem HDZ-u koji je prepoznao važnost projekta i suradnje za dobrobit svih mještana. Žao mi je zbog bezidejnosti i sitnog politikantstva oporbe, kojoj je jedina želja bila da se ne realiziraju projekti koje smo mi predlagali - dodao je Novoselec.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta je oko 8 milijuna kuna, a u Općini Sračinec nadaju se da će park Velika graba biti završen do rujna, odnosno idućeg dana općine te da će biti u funkciji i na ponos svih mještana.

Galerija slika