VINICA Traje uređenje Sportskog centra: ”Postajemo sportsko i turističko središte” Foto: Krešimir Đurić

VINICA Traje uređenje Sportskog centra: ”Postajemo sportsko i turističko središte”

VV | 8.3.2023. u 09:17h | Objavljeno u Našim krajem

U Vinici traje izgradnja Sportskog centra, jedne od najvažnijih investicija u toj općini. Vrijednost projekta je 1.546.000 kuna, pri čemu je Općina od Ministarstva turizma i sporta za projekt dobila 533.000 kuna. Radovi su počeli s prvim danima 2023. godine, a na prostoru koji se nalazi uz nogometne terene NK Vinica uredit će se igralište s umjetnom travom za mali nogomet, dva terena za badminton, odbojkaško igralište na pijesku te košarkaško igralište. S obzirom da je Sportski centar u blizini osnovne škole i dječjeg vrtića u Vinici, nove terene koristit će učenici u sklopu nastave tjelesne i zdravstvene kulture, a riječ je o gotovo 350 učenika na dnevnoj bazi.

- Projekt Sportskog centra Vinica naslijedili smo od bivše općinske vlasti, međutim kako nikako nije bilo novaca za njega, projekt smo kandidirali u Ministarstvo te smo u srpnju prošle godine riješili svu potrebnu dokumentaciju te dobili sredstva. Radove obavlja Vodogradnja, koja je izabrana putem javne nabave, a budu li nam vremenske prilike dozvolile, sve će biti gotovo do blagdana sv. Marka u travnju, kada ujedno slavimo Dan općine Vinica - rekao je načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec, prof. Terene u sklopu Sportskog centra će, uz učenike, u popodnevnim satima koristiti vinički sportski klubovi.

Krenuli smo u brendiranje naše općine kao sportskog i turističkog središta".

Dr. sc. Branimir Štimec, prof.

- Na području naše općine imamo doista aktivne sportske klubove: naše odbojkašice se natječu u trećoj i četvrtoj Hrvatskoj odbojkaškoj ligi, imamo naše nogometaše okupljene u NK Vinica, a tu je i Košarkaški klub Vinica koji svake godine održava tradicionalni košarkaški turnir Mladen Kasun, pa će i oni sada imati moderno uređeno igralište. Naravno, terene će moći koristiti i svi rekrativci, ali i gosti koji će dolaziti u našu općinu - istaknuo je dr. sc. Branimir Štimec, prof. i dodao kako novim projektima i ulaganjima u sportske i druge sadržaje stvaraju uvjete za razvoj Općine Vinica u sportskom i turističkom smislu.

- Krenuli smo u brendiranje naše općine kao sportskog i turističkog središta. Kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture i doktor kineziologije, zajedno sa svojim vijećnicima, odlučili smo pokrenuti brendiranje naše općine na način da svi sportski klubovi, naše udruge i manifestacije imaju prepoznatljiv dizajn. Tako smo nedavno našim odbojkašicama darovali tri kompleta odbojkaških dresova dizajniranih prema knjizi standarda Općine Vinica - podsjetio je dr. sc. Branimir Štimec, prof.

 

 

Označeno u