VINICA "Drago mi je da sam imala tako lijepi posao, jedva čekam nastavak projekta!" Foto: Krešimir Đurić

VINICA "Drago mi je da sam imala tako lijepi posao, jedva čekam nastavak projekta!"

VV | 8.5.2023. u 14:05h | Objavljeno u Našim krajem

U Vinici je danas održana završna konferencija projekta "Zaželi biti zaposlena žena“, koji je financiran je iz Europskog socijalnog fonda, odnosno Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Nositelj ovog projekta je Općina Bednja, a partneri u projektu Općina Vinica, centri za socijalnu skrb Ivanec i Varaždin te Hrvatski zavod za zapošljavanje - regionalni ured Varaždin.

Cilj projekta je zapošljavanje i educiranje žena, pripadnica ranjivih skupina u svrhu unaprjeđivanja njihove konkurentnosti na tržištu rada, a s druge strane, briga o najstarijim mještanima kojima je potrebna pomoć. 

DSC_8461.jpg

- Ovo je već treća faza projekta kojeg provodimo u partnerstvu s Općinom Vinica. Kroz ovaj projekt zaposleno je 14 gerontodomaćica s područja naše općine i općine Vinica. Vrijednost projekta u ovoj fazi je oko 92.000 eura, a ukupno gledano, kroz sve tri faze projekta uloženo je pet milijuna kuna. Benefiti ovog projekta su veliki, ne samo za žene koje se na ovaj način zapošljavaju, a riječ je o teže zapošljivoj kategoriji žena, nego i za korisnike kojih smo u pojedinim trenucima imali preko 120 na području obje općine. To su osobe starije životne dobi i samačka domaćinstva kojima je pomoć naših gerontodomaćica potrebna - rekao je Damir Poljak, načelnik Općine Bednja.

DSC_8493.jpg

Na području Općine Vinica, zahvaljujući ovom projektu, zaposlene su tri gerontodomaćice.

- One su se brinule o 19-ero naših korisnika, pri čemu je svaka od njih brinula o oko šest korisnika. S obzirom na to da je riječ o trećoj fazi, naši mještani u potrebi već su se naviknuli na gerontodomaćice tako da očekujem da će se projekt nastaviti i dalje, kako zbog ostanka na ovim područjima, ali i zbog brige koja je potrebna našim starijim mještanima. Nadam se da ćemo projekt nastaviti dalje s Općinom Bednjom, s kojom jako lijepo surađujemo - rekao je dr. sc. Branimir Štimec, prof.

DSC_8507.jpg

Nastavak projekta jedva čeka Slavica Keder, jedna od gerontodomaćica.

- Drago mi je da sam imala tako lijepi posao, osobno su mi ljudi treće životne dobi jako dragi i volim im pomagati te s njima razgovarati, a oni to vole, njima to jako puno znači. Pomagala sam im i u nabavci lijekova, ali i odlazila sam s njima liječniku, često i izvan redovnog radnog vremena. Veselimo se što će se projekt nastaviti i dalje, drago će biti i nama, a korisnicima još više - rekla je Keder.

Galerija slika