Sve su sinoćnje odluke na sjednici općinskog vijeća donesene jednoglasno Foto: Dražen Novosel

Vijećnici Trnovca Bartolovečkog prihvatili odluku o dodjeli javnih priznanja

| 7.4.2017. u 09:01h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki u prošloj je godini realno i uravnoteženo planirala svoj proračun što potvrđuje izvješće o izvršenju proračuna za 2016. koje su vijećnici Općinskog vijeća jednoglasno prihvatili na sinoćnjoj sjednici.

Prihodi u proračunu ostvareni su u iznosu od 11,05 milijuna kuna ili čak 99,5 posto od planiranog. Vodilo se računa i o racionalnom planiranju i trošenju sredstava, a rashodi su u iznosu od 11,25 milijuna kuna, 96,7 posto.

Analizirajući ove brojke vidljivo je da smo prošlu godinu završili s neznatnim manjkom od 198 tisuća kuna koji je u potpunosti pokriven viškom iz 2015. godine koji je iznosi 529 tisuća kuna. To znači da smo i u ovu godinu prenijeli višak sredstva od 331 tisuće kuna – pojasnio je vijećnicima na sjednici načelnik Zvonko Šamec.

Općinsko vijeće prihvatilo je i odluku o dodjeli javnih priznanja. Njih će na svečanoj sjednici dobiti učenica osmog razreda Osnovne škole Šemovec Marta Božić i Josip Kosec, učenik petog razreda Osnovne škole Trnovec. Riječ je o učenicima koji u obrazovanju postižu odlične uspjehe. Zahvalnice će dobiti tvrtke Gumiimpex-GRP i Boxmark dok će posebnu nagradu za sport dobiti Nikola Kosec koji se uspješno bavi plivanjem u konkurenciji osoba s posebnim potrebama.

Vijećnici su donijeli odluku o suglasnosti za provedbu ulaganja na području Općine, točnije naselja Trnovec. Riječ je o odluci koja omogućuju da Općina prijavi projekt izgradnje društvenog doma u Trnovcu na podmjeru 7.4 Ministarstva regionalnog razvoja.

Naime, to je Ministarstvo raspisalo natječaj preko kojeg će projekti poput ovog i sličnih sufinancirati za što je na razini države osigurano 50 milijuna eura. Projekt izgradnje društvenog doma u Trnovcu vrijedan je 9,2 milijuna kuna i Općina očekuje prihvaćanje projekta te sufinanciranje cijene do iznosa od milijun eura.

Vijećnici su raspravljali i o stanju nezaposlenosti na području Općine. Prema podacima Zavoda za zapošljavanje na području Općine u veljači je bilo 179 nezaposlenih osoba što i dalje Općinu Trnovec Bartolovečki svrstava među općine s najmanjim postotkom nezaposlenih.

Savjet mladih podnio je izvješće o radu u prošloj godini. Načelnik Šamec zahvalio je mladima na aktivnostima koje su proveli uz poruku da će u Općini uvijek imati partnera i pomoć za okupljanje mladih i provođenje raznih akcija.