Sve su sinoćnje odluke na sjednici općinskog vijeća donesene jednoglasno Foto: Dražen Novosel

Vijećnici Trnovca Bartolovečkog prihvatili odluku o dodjeli javnih priznanja

| 7.4.2017. u 09:01h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki u prošloj je godini realno i uravnoteženo planirala svoj proračun što potvrđuje izvješće o izvršenju proračuna za 2016. koje su vijećnici Općinskog vijeća jednoglasno prihvatili na sinoćnjoj sjednici.

Prihodi u proračunu ostvareni su u iznosu od 11,05 milijuna kuna ili čak 99,5 posto od planiranog. Vodilo se računa i o racionalnom planiranju i trošenju sredstava, a rashodi su u iznosu od 11,25 milijuna kuna, 96,7 posto.

Analizirajući ove brojke vidljivo je da smo prošlu godinu završili s neznatnim manjkom od 198 tisuća kuna koji je u potpunosti pokriven viškom iz 2015. godine koji je iznosi 529 tisuća kuna. To znači da smo i u ovu godinu prenijeli višak sredstva od 331 tisuće kuna – pojasnio je vijećnicima na sjednici načelnik Zvonko Šamec.

Općinsko vijeće prihvatilo je i odluku o dodjeli javnih priznanja. Njih će na svečanoj sjednici dobiti učenica osmog razreda Osnovne škole Šemovec Marta Božić i Josip Kosec, učenik petog razreda Osnovne škole Trnovec. Riječ je o učenicima koji u obrazovanju postižu odlične uspjehe. Zahvalnice će dobiti tvrtke Gumiimpex-GRP i Boxmark dok će posebnu nagradu za sport dobiti Nikola Kosec koji se uspješno bavi plivanjem u konkurenciji osoba s posebnim potrebama.

Vijećnici su donijeli odluku o suglasnosti za provedbu ulaganja na području Općine, točnije naselja Trnovec. Riječ je o odluci koja omogućuju da Općina prijavi projekt izgradnje društvenog doma u Trnovcu na podmjeru 7.4 Ministarstva regionalnog razvoja.

Naime, to je Ministarstvo raspisalo natječaj preko kojeg će projekti poput ovog i sličnih sufinancirati za što je na razini države osigurano 50 milijuna eura. Projekt izgradnje društvenog doma u Trnovcu vrijedan je 9,2 milijuna kuna i Općina očekuje prihvaćanje projekta te sufinanciranje cijene do iznosa od milijun eura.

Vijećnici su raspravljali i o stanju nezaposlenosti na području Općine. Prema podacima Zavoda za zapošljavanje na području Općine u veljači je bilo 179 nezaposlenih osoba što i dalje Općinu Trnovec Bartolovečki svrstava među općine s najmanjim postotkom nezaposlenih.

Savjet mladih podnio je izvješće o radu u prošloj godini. Načelnik Šamec zahvalio je mladima na aktivnostima koje su proveli uz poruku da će u Općini uvijek imati partnera i pomoć za okupljanje mladih i provođenje raznih akcija.

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci