Vidovečki vijećnici na kraju godine rebalansom smanjili proračun na 20,5 mil. kuna Foto: Ivana Dreven

Vidovečki vijećnici na kraju godine rebalansom smanjili proračun na 20,5 mil. kuna

| 23.12.2019. u 09:16h | Objavljeno u Našim krajem

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća općine Vidovec, održanoj 20. prosinca, proračun za 2019. godinu rebalansom je smanjen na 20.562.058 kuna. Najveći dio smanjenja odnosi se na sredstva za izgradnju dječjeg vrtića u Vidovcu.

- Rebalansom smo morali smanjiti proračun jer neki natječaji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku nisu otvoreni ove godine, kako je bilo najavljeno, a za neke na kojima su nam odobreni projekti, sredstva će biti isplaćena nakon Nove godine. No, mogu reći da sam zadovoljan punjenjem proračuna, koji iznosi više od 20 milijuna kuna, a sve se to reflektira na investicije čija je vrijednost ove godine više od 80 milijuna kuna. Vidovec je veliko gradilište, ovdje se radi i može se vidjeti što se radi, a među ostalim to su kanalizacija, dječji vrtić, rekonstrukcija električne mreže, LED rasvjeta, u školstvo je uloženo više od 1,4 milijuna kuna, maksimalno su povećana sredstva za sportske udruge, vatrogastvo... Također, sve udruge su na vrijeme isplaćene prema programima koje su realizirale - istaknuo je ovom prilikom općinski načelnik Bruno Hranić.

Što se tiče dječjeg vrtića, Hranić je naglasio da radovi jako dobro napreduju.

- Sve ide svojim tijekom i, ako vremenski uvjeti dozvole, možda će završiti i mjesec dana ranije od predviđenog roka. Nakon Nove godine raspisujemo natječaj za opremanje i sljedeći Dan općine ćemo sigurno proslaviti u prostorijama novog dječjeg vrtića - rekao je načelnik.

Većinom glasova prihvaćene su, među ostalim, i izmjene i dopune Plana razvojnih programa za razdoblje od 2019. do 2021. godine, a među točkama dnevnog reda koje su prihvaćene jednoglasno bili su Odluka o broju stipendija u školskoj/akademskoj godini 2019./2020., Analiza stanja sustava civilne zaštite za 2019. godinu te Plan razvoja sustava civilne zaštite za 2020. godinu.

Na kraju sjednice nezavisni vijećnik Zdravko Klopotan upitao je načelnika je li postignut dogovor s varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom oko vidovečkog groblja i mještana varaždinskog prigradskog naselja Gojanca koji su dio župe Vidovec te za pokope koriste to groblje, odnosno oko financiranja izgradnje parkirališta kod groblja. Hranić mu je odgovorio da ništa nije dogovoreno.

- Čehok ignorira sve naše pozive, kao i pozive Mjesnog odbora Gojanec - napomenuo je Hranić, dodavši da će Općina Vidovec, ako Čehok zauzvrat zatraži da plate za mještane općine koji imaju grobna mjesta na varaždinskom groblju, to i učiniti. Spomenuo je pritom groblje u Radovanu, na području Grada Ivanca, na kojem grobna mjesta imaju mještani Tužna i čije uređenje sufinancira Općina Vidovec.

- Uostalo, da nije iscrtao onu biciklističku stazu u Aninoj ulici, za te je novce mogao riješiti Gojanec - poručio je Hranić.

Označeno u