VIDOVEC Kreće izgradnja vodovodne mreže u turističkom dijelu naselja Tužno-Čemerni Breg Foto: Općina Vidovec

VIDOVEC Kreće izgradnja vodovodne mreže u turističkom dijelu naselja Tužno-Čemerni Breg

Varaždinske vijesti | 8.7.2024. u 15:09h | Objavljeno u Našim krajem

Važan korak u razvoju ruralnog turizma na području općine Vidovec

Iz Općine Vidovec s ponosom najavljuju važan korak u razvoju ruralnog turizma na području općine.

- U sklopu projekta, u vrijednosti od 146.000 eura, izgradit ćemo modernu vodovodnu mrežu u turističkom dijelu naselja Tužno-Čemerni Breg. Ovaj značajan projekt sufinanciraju Hrvatske vode, čime dodatno naglašavamo našu predanost unapređenju infrastrukture i životnog standarda u ruralnim područjima - ističe vidovečki načelnik Bruno Hranić.

Kako napominje, izgradnja nove vodovodne mreže omogućit će lakši pristup pitkoj vodi svim stanovnicima i posjetiteljima, čime se podiže kvaliteta života i povećava atraktivnost vidovečkog kraja za turiste.

- Poboljšana infrastruktura ključna je za razvoj turizma. Ova investicija omogućit će razvoj novih turističkih sadržaja, od smještajnih kapaciteta do ugostiteljskih objekata, što će privući veći broj posjetitelja i potaknuti lokalno gospodarstvo. Modernizacija vodovodne mreže omogućit će učinkovitije upravljanje vodnim resursima, što je od velike važnosti za očuvanje okoliša i održivi razvoj turizma - pojašnjava Hranić.

Općina Vidovec nudi jedinstvenu kombinaciju prirodnih ljepota, kulturne baštine i gostoljubivosti.

- Naša općina prepoznata je kao destinacija s velikim potencijalom za razvoj ruralnog turizma, gdje posjetitelji mogu uživati u miru, prirodi i autentičnom iskustvu života na selu. Ovim projektom stvaramo bolju budućnost za sve stanovnike općine Vidovec, unapređujući kvalitetu života i otvarajući nove mogućnosti za gospodarski rast - kazao je načelnik.

- Veliku zahvalnost dugujemo Hrvatskim vodama, koje su prepoznale važnost ovog projekta i pružile financijsku podršku. Zajedno stvaramo temelje za dugoročni razvoj i prosperitet našeg kraja - poručio je Hranić.

vidovec_08072024.jpg