Vidljiv razvitak općine Breznica: Uskoro još jedan novi vrtić

VV | 9.4.2023. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Stvoreni su uvjeti za izgradnju još jednog dječjeg vrtića u Breznici - potvrđeno je to potpisom Ugovora s  Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je prepoznalo kvalitetu projektne prijave Općine Breznica i dodijelilo joj bespovratna sredstva u iznosu 726.259,20 EUR  ili 5.471.999,94 kuna, a ostatak investicije Općina Breznica financirat će iz općinskog proračuna (Financira Europska unija – NextGenerationEU).

Načelnik Općine Breznica Stjepan Krobot istaknuo je da su to maksimalna sredstva koja su dodijeljena Općini Breznica za izgradnju vrtića. Ovaj bi kapitalni i prijeko potrebnan projekt trebao biti realiziran u roku od 2 godine.

Projektni partner kod prijave projekta bila je Općina Breznički Hum koja na projektu nema financijskih obveza – naglasio je načelnik.

- Izgradnjom novog vrtića u Breznici stvaramo uvjete za ostanak mladih u općini, koji će tu graditi svoj život, stvarati obitelji i doseljavati u našu općinu, a otvorit će se i nova radna mjesta. Također, stvaramo jednake mogućnosti za svu djecu i njihovo uključivanje u sustav odgoja i obrazovanja od najranije dobi te povećavamo obuhvat djece koja sudjeluju u programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, stvarajući djeci uvjete za bolji rast i razvoj u sigurnoj okolini – kazao je načelnik Stjepan Krobot.

Breznica_svi.jpg

Općina Breznica će u roku od dvije godine izgraditi područni vrtić s kuhinjom čime će se povećati vrtićki kapaciteti za djecu rane i predškolske dobi koja sada nemaju mjesta u vrtiću. U dva nova jaslička i dva vrtićka dnevna boravka moći će se upisati 64 djece sa područja Općine Breznica i Općine Breznički Hum.

- Najavljujem da Općina Breznica uskoro više neće biti ista općina, već će biti moderna općina visokog standarda i mjesto poželjno za život, a dosadašnji i budući projekti dokaz su da je europski fondovi i naša Vlada konačno mijenjaju na bolje – istaknuo je načelnik Stjepan Krobot.

financira-EU-vrtic.jpg