Veliki Bukovec: Županija će pomoći u funkcioniranju lokalnih DVD-ova Foto: Veliki Bukovec

Veliki Bukovec: Županija će pomoći u funkcioniranju lokalnih DVD-ova

Varaždinske vijesti | 4.12.2019. u 18:03h | Objavljeno u Našim krajem

Sa ciljem dobivanja konkretnog uvida u stanje na terenu, zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak sa suradnicima obilazi dobrovoljna vatrogasna društva i zajednice na području županije. Tako je bilo i u općini Veliki Bukovec, gdje se susreo i s načelnikom Franjom Vrbanićem.

- Predloženo je nekoliko mjera preko kojih bi se pomoglo općinskim vatrogasnim zajednicama. Riječ je o četiri stavke: sufinanciranje liječničkih pregleda svim operativnim vatrogascima, osiguranja samih operativaca, kao i imovine i vozila koja vatrogastvo koristi te sufinanciranje edukacija za vatrogasce - rekao je načelnik Vrbanić i dodao kako su iz Županije istaknuli da postoji mogućnost potpunog financiranja liječničkih pregleda, a preuzeli bi i vođenje evidencije odlazaka, što je veliki dio posla pa načelnik Vrbanić smatra ovu inicijativu hvalevrijednom.

Načelnik je dodao kako su zaključci sastanka bili pozitivni, a sljedeći je korak prihvaćanje ovog operativnog plana od strane svih jedinica lokalne samouprave na području Varaždinske županije, kako bi se krenulo u provođenje.

Zamjenik župana Tomislav Paljak rekao je kako su trenutno pri kraju zacrtanog hodograma tijekom kojeg se želi dobiti cjelovita sliku stanja na terenu odnosno konkretan uvid u potrebe i način rada vatrogasnih zajednica i društava na području Varaždinske županije.

- Ovo je prilika da vidimo s kojom konkretno opremom raspolažu vatrogasci, koliko je ljudi u sustavu, posebice operativaca, te koliko imaju godišnjih intervencija. Ono što je sasvim razvidno iz onoga što smo čuli i vidjeli jest da postoje određene točke i prostori koji mogu racionalizirati cijeli sustav s pozicije domicilnih DVD-ova i zajednica, ali i županijske vatrogasne zajednice. Riječ je o mogućim centraliziranim sustavima na bazi rukovođenja, osiguravanja opreme, zdravstvenih pregleda i slično - rekao je Paljak dodavši kako su reakcije na spomenuto pozitivne, kako od strane zapovjednika i predsjednika, tako i čelnika općina.

U sklopu Vatrogasne zajednice općine Veliki Bukovec djeluju tri dobrovoljna vatrogasna društva: DVD Veliki Bukovec, DVD Dubovica i DVD Kapela Podravska.

vatrogasci_veliki_bukovec_7.JPG

vatrogasci_veliki_bukovec_6.JPG

vatrogasci_veliki_bukovec_5.JPG

vatrogasci_veliki_bukovec_4.JPG

vatrogasci_veliki_bukovec_3.JPG

vatrogasci_veliki_bukovec_2.JPG

vatrogasci_veliki_bukovec_1.JPG