Veliki Bukovec: Županija će pomoći u funkcioniranju lokalnih DVD-ova Foto: Veliki Bukovec

Veliki Bukovec: Županija će pomoći u funkcioniranju lokalnih DVD-ova

Varaždinske vijesti | 4.12.2019. u 18:03h | Objavljeno u Našim krajem

Sa ciljem dobivanja konkretnog uvida u stanje na terenu, zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak sa suradnicima obilazi dobrovoljna vatrogasna društva i zajednice na području županije. Tako je bilo i u općini Veliki Bukovec, gdje se susreo i s načelnikom Franjom Vrbanićem.

- Predloženo je nekoliko mjera preko kojih bi se pomoglo općinskim vatrogasnim zajednicama. Riječ je o četiri stavke: sufinanciranje liječničkih pregleda svim operativnim vatrogascima, osiguranja samih operativaca, kao i imovine i vozila koja vatrogastvo koristi te sufinanciranje edukacija za vatrogasce - rekao je načelnik Vrbanić i dodao kako su iz Županije istaknuli da postoji mogućnost potpunog financiranja liječničkih pregleda, a preuzeli bi i vođenje evidencije odlazaka, što je veliki dio posla pa načelnik Vrbanić smatra ovu inicijativu hvalevrijednom.

Načelnik je dodao kako su zaključci sastanka bili pozitivni, a sljedeći je korak prihvaćanje ovog operativnog plana od strane svih jedinica lokalne samouprave na području Varaždinske županije, kako bi se krenulo u provođenje.

Zamjenik župana Tomislav Paljak rekao je kako su trenutno pri kraju zacrtanog hodograma tijekom kojeg se želi dobiti cjelovita sliku stanja na terenu odnosno konkretan uvid u potrebe i način rada vatrogasnih zajednica i društava na području Varaždinske županije.

- Ovo je prilika da vidimo s kojom konkretno opremom raspolažu vatrogasci, koliko je ljudi u sustavu, posebice operativaca, te koliko imaju godišnjih intervencija. Ono što je sasvim razvidno iz onoga što smo čuli i vidjeli jest da postoje određene točke i prostori koji mogu racionalizirati cijeli sustav s pozicije domicilnih DVD-ova i zajednica, ali i županijske vatrogasne zajednice. Riječ je o mogućim centraliziranim sustavima na bazi rukovođenja, osiguravanja opreme, zdravstvenih pregleda i slično - rekao je Paljak dodavši kako su reakcije na spomenuto pozitivne, kako od strane zapovjednika i predsjednika, tako i čelnika općina.

U sklopu Vatrogasne zajednice općine Veliki Bukovec djeluju tri dobrovoljna vatrogasna društva: DVD Veliki Bukovec, DVD Dubovica i DVD Kapela Podravska.

vatrogasci_veliki_bukovec_7.JPG

vatrogasci_veliki_bukovec_6.JPG

vatrogasci_veliki_bukovec_5.JPG

vatrogasci_veliki_bukovec_4.JPG

vatrogasci_veliki_bukovec_3.JPG

vatrogasci_veliki_bukovec_2.JPG

vatrogasci_veliki_bukovec_1.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci