Veliki Bukovec: Osigurana pomoć mladim obiteljima za rekonstrukciju stambenog prostora

VV | 8.9.2021. u 13:57h | Objavljeno u Našim krajem

Izvještaj o izvršenju proračuna u prvih šest mjeseci ove godine bio je na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec, koja je održana u utorak.

U prvoj polovici 2021. godine prihodi su bili 3,6 milijuna kuna, a rashodi 2,6 milijuna te je ostvaren višak od milijun kuna, koji će se utrošiti za podmirenje tekućih izdataka proračuna Općine Veliki Bukovec u 2021. godinu.

Članovi Općinskog vijeća Velikog Bukovca prihvatili su i izvješće o provedbi Plana upravljanja imovinom u vlasništvu Općine Veliki Bukovec za 2020. godinu. Među ostalim, u izvješću je navedeno da je završen projekt modernizacije centra naselja u Velikom Bukovcu, dok su projekti izgradnje rotora na raskrižju Dravske ulice i Kolarove ulice u Velikom Bukovcu, rekonstrukcije raskrižja Dravske ulice i Ulice Franje Sovića u Velikom Bukovcu, izgradnje rotora na raskrižju ŽC 2076 i LC 25100 u Dubovici te rekonstrukcije mosta preko rijeke Plitvice u naselju Dubovica u planu nabave za 2021. godinu.

Prihvaćene su i izmjene i dopune Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Veliki Bukovec za 2021. godinu. Njime je predviđena financijska pomoć, odnosno subvencija u svrhu poboljšanja kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju i/ili adaptaciju stambenog prostora stambenog objekata na području Općine Veliki Bukovec, a podrazumijevaju dogradnju, nadogradnju, rekonstrukciju i adaptaciju postojećeg stambenog objekta odnosno izvedbu građevinskih i drugih radova na postojećoj građevini u svrhu njezine obnove. Bitan preduvjet korištenja ove mjere je da je stambeni prostor podnositelja zahtjeva koji se rekonstruira i/ili adaptira prvi i jedini stambeni prostor čiji je podnositelj zahtjeva vlasnik/suvlasnik, te da je jedan od bračnih drugova mlađi od 40 godina života.

- Podnositelj zahtjeva koji ulaže u rekonstrukciju i/ili adaptaciju objekta na području Općine Veliki Bukovec može ostvariti pomoć za dogradnju, nadogradnju, rekonstrukciju i/ili adaptaciju postojećeg stambenog objekta u 2021. godini na ime subvencije cijene materijala i radova na rekonstrukciji, adaptaciji, dogradnji i nadogradnji i sanaciji stambenog prostora, te ostalim radovima u smislu poboljšanja kvalitete stanovanja. Temeljem ove mjere subvencija se može ostvariti do iznosa 50 % ukupne vrijednosti radova, a maksimalno do iznosa 8.000 kuna za nabavljeni materijal odnosno izvedene radove - pojasnio je načelnik Franjo Vrbanić.

Korisnik Programa koji je vlasnik kupljene nekretnine ili suvlasnik sa svojim bračnim drugom ne smije iz svog vlasništva otuđiti, prodati ili darovati kupljenu nekretninu za čiju je kupovinu primio financijsku pomoć odnosno subvenciju u roku od 5 godina od dana zaključenja Ugovora za dodjelu financijske pomoći/subvencije.

veliki_bukovec_vijece_2.jpg

veliki_bukovec_vijece_3.jpg

veliki_bukovec_vijece_5.jpg

veliki_bukovec_vijece_4.jpg

veliki_bukovec_vijece_6.jpg

veliki_bukovec_vijece_7.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci