Vatrogasci iz Varaždinske županije briljirali na natjecanju u Čapljini

vv | 8.10.2024. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

U Čapljini se 7. listopada u organizaciji profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Čapljina, održalo prvo Fire Combat natjecanje u Bosni i Hercegovini, na kojem je sudjelovalo čak 35 timova iz četiri zemlje: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Među natjecateljima su se posebno istaknuli hrvatski timovi, koji su svojim vještinama i upornošću osvojili nekoliko prestižnih nagrada. Team Iskra, kombinacija članova DVD-a Lužan Biškupečki i DVD-a Varaždinbreg, osvojio je prvo mjesto u kategoriji E (žene). Njihova nevjerojatna izdržljivost i spretnost pokazali su koliko je ženska snaga moćna u vatrogasnoj zajednici.

Jednako impresivni bili su i članovi Team "Super S", koji su osvojili prvo mjesto u kategoriji B. Ovaj tim ne samo da je zauzeo vrh u svojoj kategoriji, već je i izveo najbolju vježbu natjecanja, potvrđujući svoju dominaciju i spremnost na izazove koje donosi vatrogasna profesija.

U kategoriji A, Team "Šogori" zauzeo je visoko peto mjesto, dok su članovi Aky i Maky završili na devetom mjestu, pokazujući visoku razinu spretnosti i predanosti natjecanju.

Osim natjecanja, članovi ovih timova aktivno su sudjelovali i u organizaciji, doprinoseći sudačkom timu zajedno s kolegama iz DVD-a Zlatar Bistrica i DVD-a Lužan Biškupečki, čime su osigurali profesionalnu i poštenu procjenu natjecateljskih vježbi.

- Natjecanje je obilježilo i veliko okupljanje vatrogasne zajednice, a podršku natjecateljima pružili su brojni navijači i sponzori. Atmosfera je bila ispunjena sportskim duhom, a vatrogasna zajednica još jednom je pokazala svoje jedinstvo i spremnost na pomoć. Čestitke idu svim timovima na uspješnim rezultatima i sjajnim vježbama, s posebnim naglaskom na prijateljske timove iz Varaždinske županije — JVP Grada Varaždina, DVD Lužan Biškupečki i DVD Vrtlinovec, koji su također dali svoj doprinos ovom događaju. Vatrogasci su ponovno pokazali da, osim što spašavaju živote, uspješno grade mostove prijateljstva i sportskog duha diljem regije! - poručili su DVD-a Varaždinbreg.