Vatrogasci iz Općine Bednja proslavili svoj dan

Varaždinske vijesti | 5.5.2022. u 14:08h | Objavljeno u Našim krajem

Vatrogasci s područja Općine Bednja u srijedu su u Vrbnu obilježili svoj dan – blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Zajedničkom svečanom obilježavanju dana vatrogasaca prisustvovali su pripadnici DVD-a Bednja, DVD-a Vrbno i DVD-a Cvetlin.

Nakon svete mise na kojoj su se prisjetili svih svojih poginulih i umrlih kolega, bednjanski vatrogasci nastavili su druženje uz prigodnu glazbu.

Njihov dan čestitao im je i načelnik Općine Bednja Damir Poljak naglasivši kako su vatrogasci jedan od najvažnijih dionika sustava civilne zaštite.

- Podatak da na području naše Općine djeluju čak tri dobrovoljna vatrogasna društva najbolje govori o snazi vatrogastva. U ovim izazovnim vremenima, njihova važna uloga najviše dolazi do izražaja, a zahvaljujući njihovom dobrovoljnom radu i zalaganju naši mještani znaju da su sigurni – rekao je načelnik Poljak.

Zahvalivši im na svemu što rade, načelnik Poljak istaknuo je kako je vatrogastvo poziv, a ne posao.

- Vatrogastvo je humani i požrtvovan poziv koji spašava ljudske živote, a zbog snage vatrogastva na našem području u koju redovito ulažemo, našim mještanima poručujem da mogu mirno spavati – zaključio je Poljak.

Galerija slika