VARAŽDINSKE TOPLICE "Umjesto bacanja otpada u prirodu, koristite reciklažno dvorište" Foto: Grad Varaždinske Toplice

VARAŽDINSKE TOPLICE "Umjesto bacanja otpada u prirodu, koristite reciklažno dvorište"

Varaždinske vijesti | 9.4.2023. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem

Iako se na području Grada Varaždinskih Toplica nalazi reciklažno dvorište gdje građani mogu posve besplatno odlagati otpad, i dalje postoje neodgovorni pojedinci koji ga bacaju u prirodu. Zbog toga iz Grada upućuju apel svim građanima – 'Čuvajmo prirodu za buduće generacije'.

Naime, problemi zagađenja okoliša i otpada sve su ozbiljniji, a upravo kako bi se na njih odgovorilo, na području Varaždinskih Toplica izgrađeno je reciklažno dvorište na koje je dovoz otpada besplatan.

Varazdinske_Toplice_Reciklazno_dvoriste_08042023_1.jpg

Odvajanje otpada važnije je no ikad, kako bi se smanjila količina onog kojeg pojedinci odlažu na divlje deponije i kako bi se materijali reciklirali. Bacanje otpada u šume i prirodu, poput starih peći, perilica, hladnjaka, građevinske šute, stakla, odjeće i obuće te opasnog otpada što neki, nažalost, i dalje rade je neprihvatljivo. Takav je otpad potrebno odvesti na reciklažno dvorište koje je upravo zbog toga i izgrađeno.

Varazdinske_Toplice_Reciklazno_dvoriste_08042023_2.jpg

- Za zbrinjavanje otpada na reciklažnom dvorištu pobrinut će se stručnjaci i odložiti ga na propisan i pravilan način. Dovoz takvog otpada je besplatan i usluge reciklažnog dvorišta mogu bez naknade koristiti svi korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada iz domaćinstva – naglasila je gradonačelnica Dragica Ratković.

Dodala je kako odgovornost prema okolišu imaju svi zajedno te kako se njegovim očuvanjem doprinosi boljem i zdravijem životnom okruženju.

- Pravilnim gospodarenjem otpadom štitimo okoliš, zbog čega molimo građane da se pridržavaju ovih savjeta i da ne odlažu otpad u prirodu kako bismo zajedničkim snagama učinili naš grad čišćim i zdravijim mjestom za život. Budimo odgovorni i primjer drugima – rekla je Ratković.

Varazdinske_Toplice_Reciklazno_dvoriste_08042023_3.jpg

Varazdinske_Toplice_Reciklazno_dvoriste_08042023_4.jpg