VARAŽDINSKE TOPLICE Nastavljena lijepa tradicija, stipendije za 69 vrijednih topličkih studenata Foto: Grad Varaždinske Toplice

VARAŽDINSKE TOPLICE Nastavljena lijepa tradicija, stipendije za 69 vrijednih topličkih studenata

Varaždinske vijesti | 18.12.2022. u 13:00h | Objavljeno u Našim krajem

Kino dvoranu u Varaždinskim Toplicama u subotu su ispunili vrijedni studenti kojima je gradonačelnica Dragica Ratković uručila ugovore o stipendiranju. Grad tako već nekoliko godina zaredom nagrađuje redovite studente, a za tu namjenu iz proračuna je osigurano pola milijuna kuna.

varazdinske_toplice_stipendije_17122022_1.jpg

Kako je istaknula gradonačelnica Ratković na račune njih 69 uskoro će sjesti prva uplata od 500 kuna, odnosno ukupno 5000 kuna tijekom 10 mjeseci.

- Od prvog dana mandata govorim da treba ulagati u mlade počevši od vrtića pa do studenata jer to je budućnost našeg grada. Ulaskom u Europsku uniju na tržištu rada se svakodnevno pojavljuju nove šanse i prilike stoga je cjeloživotno obrazovanje od velikog značaja– rekla je Ratković.

varazdinske_toplice_stipendije_17122022_11.jpg

Naglasila je kako s ovakvom pameću za Varaždinske Toplice nema straha.

- Prvotno je na natječaju pravo na stipendiranje ostvario 71 student. No, dvoje njih se u međuvremenu odjavilo jer su ostvarili pravo na državnu stipendiju s obzirom da po zakonu smiju primati samo jednu – objasnila je gradonačelnica i izrazila nadu kako će se po završetku studija studenti vratiti kući i zajedno doprinositi daljnjem gospodarskom razvoju Varaždinskih Toplica.

varazdinske_toplice_stipendije_17122022_4.jpg

Stipendiju od samih početaka studiranja redovito prima studentica 3. godine Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu Gabrijela Dijanuš.

- Ova sredstva mi puno znače za moje osnovne potrebe koje imam svaki mjesec kao što su hrana u menzi i odjeća, a ponekad se nađe i za neki izlazak – rekla je Gabrijela koja nakon diplome ne razmišlja o odlasku već odlučno tvrdi kako ostaje u svojim Varaždinskim Toplicama.

Filip Križanić 1. godina Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu tek je na početku svog studentskog putovanja i još se privikava, ali zadovoljan je kako mu ide.

- Kada sjednu novci potrošit će ih najvjerojatnije na druženje. Pošto sam trenutno u studentskom domu možda i za smještaj – rekao je Filip koji svakako planira živjeti u Varaždinskim Toplicama nakon studija.

Na kraju je gradonačelnica svim studentima i njihovim obiteljima poželjela puno zdravlja i uspjeha povodom nadolazećih blagdana i u novoj 2023. godini.