Uskoro počinju radovi na izgradnji nadstrešnice te adaptaciji grobne kuće u Lepoglavi Foto: Grad Lepoglava

Uskoro počinju radovi na izgradnji nadstrešnice te adaptaciji grobne kuće u Lepoglavi

Varaždinske vijesti | 4.6.2023. u 11:00h | Objavljeno u Našim krajem

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnji konzolne nadstrešnice s pripadajućim adaptacijskim radovima potpisali su 2. lipnja gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić te, u ime izvođača radova, Hrvoje Lonjak, direktor tvrtke Divi Construction.

lepoglava_grobna_kuca_ugovor_02062023_1.jpg

Riječ je o radovima koji obuhvaćaju sanaciju krova s novim pokrovom na postojećoj grobnoj kući te nadogradnju nadstrešnice. Također, nova nadstrešnica izgradit će se i s lijeve strane grobne kuće, a čitav prostor ispred objekta opločit će se novim opločnicima.

lepoglava_grobna_kuca_ugovor_02062023_5.jpg

Ukupna vrijednost radova iznosi 135.900,94 eura, a predviđeni rok završetka je četiri mjeseca.

Prema najavama gradonačelnika Marijana Škvarića, ovo nije jedino ulaganje u prostor novog gradskog groblja.

lepoglava_grobna_kuca_ugovor_02062023_2.jpg

U tijeku je izrada projekta izgradnje zida za urne na prostoru iza grobne kuće, a u planu je i skora obnova prostora oko spomen križa. Time bi se u potpunosti kroz dvije godine obnovio prostor novog groblja.

Paralelno s tim investicijama, radit će se i na realizaciji projekta izgradnje parkirališta kod starog groblja te uređenja Memorijalnog groblja Lepoglava.

lepoglava_grobna_kuca_ugovor_02062023_3.jpg

Procijenjena vrijednost svih investicija iznosi preko 650 tisuća eura, a nakon što se one realiziraju Lepoglava će dobiti reprezentativno uređen prostor posljednjeg počivališta.

- U Gradu Lepoglavi brinemo za sve potrebe naših sugrađana što potvrđuju i ove investicije koje možda i nisu toliko atraktivne kao ulaganja u neke druge projekte, no itekako su važne za naše građane i za komunalni razvoj i ukupni izgled grada - zaključio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

lepoglava_grobna_kuca_ugovor_02062023_4.jpg