Uređuje se nerazvrstana cesta u Žarovnici na dionici Antekolovići-Huđi Foto: Grad Lepoglava

Uređuje se nerazvrstana cesta u Žarovnici na dionici Antekolovići-Huđi

Varaždinske vijesti | 1.8.2019. u 11:29h | Objavljeno u Našim krajem

U tijeku su radovi na uređenju nerazvrstane ceste NC 1-079 u Žarovnici, na dionici Antekolovići–Huđi.

- Prošle smo godine realizirali 1. fazu u okviru koje je izgrađena cestovna odvodnja, a ove ćegodine biti postavljen novi asfaltni tepih, uređena bankina te će biti postavljena horizontalna i vertikalna signalizacija. Uređenjem ove ceste građanima koji žive na ovom području omogućit ćemo nesmetanu komunikaciju što je izuzetno važno znajući koliko je mobilnost danas važna – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je u društvu predsjednika Mjesnog odbora Žarovnica Stjepana Vreska obišao radilište.

Obojica su pri tom uputili zahvalu Ministarstvu graditeljstva i ministru Predragu Štromaru na financijskoj potpori ovom projektu vrijednom 923.187 kuna. Naime, Ministarstvo graditeljstva za ovaj je projekt Gradu Lepoglavi dodijelilo financijsku potporu u iznosu od 391.00 kuna.

- Ovo je kapitalni projekt u Mjesnom odboru Žarovnica. Nakon uređenja ove ceste, koja je bila dotrajala i preuska, mještani će imati nesmetan pristup županijskoj cesti – istaknuo je Vresk napomenuvši da ovo nije jedina aktivnost kojom se u ovoj godini, zahvaljujući Gradu Lepoglavi i partnerima – Hrvatskim vodama, Hrvatskoj elektroprivredi i Županijskoj upravi za ceste, komunalni standard kao i standard života građana na području MO Žarovnica podigao na višu razinu.

- Hrvatske vode trenutno završavaju radove na regulaciji potoka Žarovnica, napravljena je rekonstrukcija niskonaponske mreže te je uzduž županijske ceste Grad postavio javnu rasvjetu. Grad je financirao i postavljanje nove rasvjete na malonogometnom igralištu. Očekujemo dovršetak gradnje dionice nogostupa u Žarovnici te planiramo nastavak izgradnje novih metara nogostupa prema područnoj školi – rekao je Vresk zahvalivši Gradu Lepoglavi i gradonačelniku na razumijevanju potreba građana s područja Mjesnog odbora Žarovnica.

lepoglava_modernizacija_ceste_u_zarovnici_5.jpg

lepoglava_modernizacija_ceste_u_zarovnici_6.jpg

lepoglava_modernizacija_ceste_u_zarovnici_2.jpg

Označeno u