Ne propustite besplatni turistički razgled Ludbrega 14. siječnja Foto: Martin Novosel

Ne propustite besplatni turistički razgled Ludbrega 14. siječnja

Varaždinske vijesti | 10.1.2024. u 08:20h | Objavljeno u Našim krajem

"Upoznaj svoju zemlju" naziv je projekta koji se odnosi na besplatne razglede gradova s turističkim vodičima koji se održati u 50-ak gradova diljem Hrvatske povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

>> „Upoznaj svoju zemlju“- besplatno turističko vođenje Varaždinom

I ove godine jedan od tih gradova bit će Ludbreg jer se u projekt uključila i Turistička zajednica područja Centar svijeta.

Besplatno vođenje za građane u nedjelju, 14. siječnja, s početkom u 12.00 sati, održat će Spomenka Struški. Prva točka razgledavanja bit će krugovi Centra svijeta, jednog od najpoznatijih turističkih elemenata grada.

Organizator projekta je Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom. Održava od 2018. godine s ciljem da se građane upozna s lokalnom kulturnom i povijesnom baštinom, ali i kako bi se ukazalo na važnost nacionalnog identiteta i bogate kulturne baštine te turističkih djelatnika i vodiča za međunarodni ugled Hrvatske.

- Slijedom jako dobrih reakcija velikog broja građana proteklih godina ovaj projekt je postao svojevrsna tradicija obilježavanja Dana međunarodnog dana priznanja Republike Hrvatske kojim ukazujemo na važnost turističkih djelatnika, nacionalnog i lokalnog identiteta velikih i malih gradova te na važnost raznolike kulturne baštine za daljnji razvoj turizma te velikih i malih zajednica - poručuju turistički vodiči.