Udruga ŽiR - Poziv za pripravnike u okviru ERASMUS+ projekta „GREEN-IN“

VV | 3.11.2022. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Projekt „GREEN IN – Including all persons for a Greener Future“ („GREEN IN – Uključivanje svih osoba za zeleniju budućnost“), sufinanciran je iz programa ERASMUS+ kroz mjeru „Mala partnerstva u području mladih“. Za provođenje projekta odobrena su bespovratna sredstva u visini od 60.000,00 EUR. Partner/prijavitelj je Udruga “Život i radost” iz Cestice, Hrvatska. Partner na projektu je Općina Cavriago/Comune di Cavriago, Italija. Projekt je započeo 03/10/2022 i trajat će do 03/03/2024 (17 mjeseci).

Glavna aktivnost koja će se odvijati u okviru projekta je izrada i provođenje programa osposobljavanja mladih osoba (osoba od 18 do 30 godina) za podršku osobama s invaliditetom u njihovim nastojanjima socijalnog uključivanja u život u široj zajednici. Trenutno zapošljavamo pripravnike za projekt, te vas pozivamo na prijavu i sudjelovanje u „GREEN-IN“-u. Polaznici će sudjelovati u osmišljavanju programa obuke i samoj obuci, što uključuje predavanja, online učenje, studijska putovanja, organiziranje ekoloških akcija, mogućnost praktičnog rada i kratkoročne obuke u partnerskim zemljama (Hrvatska i Italija).

Za sudjelovanje u projektu kao pripravnika, od svakog kandidata tražimo životopis (u EuroPass formatu, maksimalno 2 stranice), motivacijsko pismo na jednoj stranici u kojem navodi zašto želite sudjelovati u projektu (slobodan format u arial 10 fontu min. .), te kopiju diplome srednje škole i/ili fakultetske diplome. Prednost će imati kandidati koji pokažu sljedeće:

  • Najmanje 1 prethodno volontersko iskustvo (prednost imaju oni s iskustvom u području socijalne skrbi, zdravstva i/ili humanitarne pomoći);
  • Završena srednja škola i/ili fakultet; prednost će se dati onim studijskim smjerovima koji se odnose na one koji studiraju u područjima relevantnim za osobe s invaliditetom (npr. socijalna skrb, humanističke znanosti, zdravstvena i medicinska skrb, itd.) – što se dokazuje dostavom preslike diploma;
  • Poznavanje engleskog jezika (najmanje B1 razina); znanje talijanskog jezika smatra se prednošću za kandidate koji se prijavljuju u Hrvatskoj, a znanje hrvatskog jezika smatra se prednošću za kandidate koji se prijavljuju u Italiji;
  • Jasno objašnjenje o tome kako će kandidat iskoristiti obuku u GREEN-IN-u za razvoj svoje karijere u područjima koja se odnose na društvenu uključenost osoba s invaliditetom (prikazati u motivacijskom pismu)
  • Jasnu obvezu sudjelovanja u projektu do njegovog završetka (03.03.2024.) – potrebno je pokazati u motivacijskom pismu.

Ako ste zainteresirani postati pripravnik, pošaljite svoju prijavu najkasnije do 23/11/2022., na adresu:

Udruga Život i radost
Irena Jamnik, predsjednica
Dravska 1a, 42208 Cestica, HR
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kandidati koji zadovolje minimalne kriterije i pokažu jasno opredjeljenje za socijalno uključivanje osoba s invaliditetom bit će pozvani na razgovor s predstavnicima projekta. Na temelju prijave i rezultata intervjua, partnerstvo će odabrati konačne kandidate za projekt.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci