U tijeku je obnova i nadogradnja grobne kuće u Šemovcu Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

U tijeku je obnova i nadogradnja grobne kuće u Šemovcu

Varaždinske vijesti | 20.9.2023. u 15:00h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki započela je s projektom obnove i nadogradnje grobne kuće u Šemovcu koja je, nažalost, već duže vrijeme bila u zabrinjavajućem stanju.

- Nedostatak nadstrešnice, propusno krovište, prozori koje ne možeš zatvoriti i vrata koja se nisu dala zaključati samo su neki od problema s kojima smo se suočavali, a tu je i problem s prostorom za spremanje pomoćnih stvari i alata - rekla je načelnica Verica Vitković i objasnila kako su odmah izradili projekt, ishodili građevinsku dozvolu za dogradnju spremišta i samu adaptaciju grobne kuće.

1_grobna_kuca_semovec_20092023_1.jpg

Planirani radovi obuhvaćaju potpunu zamjenu krovišta, stolarije, prozora, vrata i izgradnju nove nadstrešnice. Unutar objekta provest će se i sve potrebne sanitarne adaptacije te uređenje unutarnjeg prostora kako bi se stvorio funkcionalan prostor za sve korisnike.

- Radovi su već započeli, a prvi temelji za nadogradnju spremišta su postavljeni. Usredotočit ćemo se na završetak građevinskih radova kako bismo objekt što prije stavili pod krov. Naši vijećnici dijele uvjerenje da poštovanje prema mrtvima odražava poštovanje prema živima. Iz tog razloga smo ovu investiciju uvrstili u naš proračun kao prioritetan projekt - naglasila je Vitković.

1_grobna_kuca_semovec_20092023_2.jpg

Rok za izvođenje ovih radova je šest mjeseci, uz uvjet povoljnih vremenskih uvjeta. Ukupna vrijednost radova iznosi 175.000 eura, a sredstva su osigurana u proračunu Općine Trnovec Bartolovečki. Uz spomenute radove, uredit će se i okoliš.

- Trenutno nemamo dovoljno mjesta za parking, a planiramo napraviti parking s čak 90 parkirnih mjesta. Također, u planu je i izgradnja kružnog toka kako bismo olakšali promet prilikom dolaska i odlaska s groblja - najavila je načelnica Vitković.

1_grobna_kuca_semovec_20092023_3.jpg

1_grobna_kuca_semovec_20092023_4.jpg

1_grobna_kuca_semovec_20092023_5.jpg