U subotu 20. jubilarno izdanje Međunarodne smotre folklora "Vinička jesen" Foto: VV arhiva / ilustracija

U subotu 20. jubilarno izdanje Međunarodne smotre folklora "Vinička jesen"

Varaždinske vijesti | 2.11.2022. u 17:48h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon dvije godine, u subotu, 5. studenoga, Kulturno umjetničko društvo Vinica ponovo organizira međunarodnu smotru folklora "Vinička jesen". Smotra se pod pokroviteljstvom Općine Vinica održava jubilarnu 20. godinu.

Viničkoj publici predstavit će se tom prilikom folklorna i tamburaška sekcija te Ženski vokalni sastav "Leluja", koje djeluju unutar Kulturnog umjetničkog društva Vinica, a pridružit će im se i učenici okupljeni u folklornu grupu OŠ Vinica.

Ovogodišnju Smotru folklora obilježit će nastupi prijateljskih društava iz regije s kojima KUD Vinica već niz godina njeguje dobru suradnju: KUD "Šokadija" Bocanjevci (Osječko-baranjska županija), Folklorni ansambl Vojnić (Karlovačka županija), KUD "LAZ" Laz Bistrički (Krapinsko –zagorska županija), KUD "Benedikt" Svibovec (Varaždinska županija) i FSKD Obrež (Slovenija).

- Smotra će se održati u dvorani u zgradi Općine s početkom u 18,00 sati, a ulaz je slobodan pa vas pozivamo da provedete par sati u veseloj atmosferi - poručuju iz Općine Vinica.

vinicka_jesen_najava_28102022.jpg