Vatrogasna društva VZO-a Vinica dobila novu opremu

| 30.12.2022. u 19:02h | Objavljeno u Našim krajem

U četvrtak, 28. prosinca održana je redovita završna skupština Vatrogasne zajednice Općine Vinica (VZO Vinica).

Kako je skupština bila izvještajnog karaktera, izvješća su podnijeli zapovjednik VZO Vinica Miroslav Kelemenić i Predsjednik VZO Vinica Ivica Lazar. Iz izvješća je vidljivo da su vatrogasci u 2022. godini imali stotinjak operativnih aktivnosti; od toga 28 operativnih intervencija te preko 70 ostalih operativnih aktivnosti.

Na skupštini je donesen i plan rada za 2023. godinu u kojoj je najvažniji predviđeni događaj obilježavanje obljetnice 30 godina VZO Vinica.

Nakon službenog dijela skupštine uslijedila je dodjela opreme.

Načelnik Općine Vinica Branimir Štimec je s načelnikom stožera Civilne zaštite Vinica Ivanom Kelemenom dodijelio opremu Civilne zaštite u vrijednosti od 20.000 kuna. Oprema je podijeljena ravnomjerno u sva tri vatrogasna društva s područja VZO Vinica.

Posebna zahvala upućena je načelniku općine Vinica koji je u proračunu odobrio dodatnih 10.000 kuna. Oprema je namijenjena za operativne aktivnosti u sklopu Civilne zaštite, a iječ je o potopnim pumpama, ručnim lampama i ostaloj opremi koja bi mogla poslužiti u slučaju nekog nenadanog događaja u slučaju poplava.

Vatrogasna zajednica Općine Vinica također je dodijelila opremu u vrijednosti od oko 15.000 kuna.

Tako su članovi DVD Vinica dobili udarnu bušilicu, članovi DVD Donje Vratno agregat za struju, a članovi DVD Gornje Ladanje motornu pilu.