PETRIJANEC Dani otvorenih vrata EU projekata: koji su aktualni projekti, a što se sve planira? Foto: Općina Petrijanec

PETRIJANEC Dani otvorenih vrata EU projekata: koji su aktualni projekti, a što se sve planira?

Varaždinske vijesti | 6.10.2024. u 11:11h | Objavljeno u Našim krajem

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske, kao način poticanja uključivanja subjekata i dionika za korištenje europskih izvora za sufinanciranje raznih projekata i ove godine organizira popularne "Dane otvorenih vrata EU projekata".

"Dani otvorenih vrata EU projekata" organiziraju se u obliku lokalnih ili regionalnih događanja po cijeloj Hrvatskoj i na njima se predstavljaju uspješni projekti iz područja energetike, istraživanja i razvoja, obrazovanja, kulture, poduzetništva, zaštite okoliša, ali i mnogih drugih sektora, koji su pomogli u razvoju brojnih lokalnih zajednica i podizanju kvalitete života hrvatskih građana.

"Dani otvorenih vrata EU projekata", koji će se diljem Hrvatske održavati između 5. i 20. listopada, su prilika da građani, ali i subjekti koji se do sada nisu uključili u korištenje brojnih mogućnosti EU potpora za svoje projekte, iz prve ruke vide i nauče na koji način EU fondovi izravno poboljšavaju svakodnevni život i omogućavaju ravnomjerniji, pravedniji i održiviji društveni i gospodarski razvoj njihovih općina i gradova.

Općina Petrijanec će se u ovu inicijativu uključiti događanjem "Europska unija kao pokretač razvoja lokalne zajednice – Dani otvorenih vrata EU projekata u Općini Petrijanec" koje će se održati u ponedjeljak 7. listopada s početkom u 13:00 sati u "Staroj školi" (Trg svetog Petra 9) u Petrijancu.

Na njemu će se predstaviti tri aktualna EU projekta koji se provode u Petrijacnu, a koji, svaki na svoj način i u sadržajnom kontekstu kojeg obuhvaćaju, značajno doprinose razvoju i kvaliteti života u općini:

– Projekt izgradnje rotacijskog parkinga kod groblja u Petrijancu
– Projekt dogradnje dječjeg vrtića u Petrijancu
– Projekt ZAŽELI – prevencija institucionalizacije u Općini Petrijanec – faza IV

Osim prezentacija o njihovim ciljevima i strukturi, svim posjetiteljima "Dana otvorenih vrata" omogućit će se i obilazak lokacija projektnih aktivnosti.

- Pridružite se i otkrijte kako EU fondovi osnažuju i transformiraju lokalne zajednice! Uvodni dio održat će se na lokaciji Trg svetog Petra 9 (Stara škola), dok će svim posjetiteljima biti omogućen i obilazak lokacija projekata - napomenuli su iz Općine Petrijanec.

Projekt izgradnje rotacijskog parkinga kod groblja u Petrijancu (prije i poslije):

Staro_stanje_groblje_Petrijanec_bez_parkinga.jpg

Petrijanec_rotacijski_Parking.jpg

Energetska obnova zgrade kulturnog dobra Stare škole (prije i poslije):

Petrijanec_Stara_skola_prije_projekta_2.jpg

Petrijanec_-_Obnovljena_Stara_skola_1.jpg

Projekt ZAŽELI:

Petrijanec_-_ZaZeli_FAZA_4.jpg