U Poduzetničku zonu Kneginec stižu novi investitori! Foto: Općina Kneginec Gornji

U Poduzetničku zonu Kneginec stižu novi investitori!

VV | 22.12.2022. u 16:05h | Objavljeno u Našim krajem

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Kneginec usvojen je Plan upravljanja imovinom u vlasništvu Općine Gornji Kneginec za 2023. godinu te je donesena odluka o odabiru najpovoljnijih ponuda za prodaju nekretnina u Poduzetničkoj zoni Kneginec. 

- Po provedenom javnom natječaju odabrane su ponude tvrtki FANON (5,7 ha), Polifilm Extrusion International GmbH (3 ha) i Industria Calzature (1,8 ha) za prodaju zemljišta u Poduzetničkoj zoni Kneginec. Sve tri tvrtke sukladno dostavljenim poslovnim planovima investirati će u proizvodne pogone te je Općinsko vijeće ovlastilo općinskog načelnika da s istima zaključi ugovore o kupoprodaji - izvijestili su iz Općine Gornji Kneginec. 

Općinsko vijeće prihvatilo je i prijedlog Odluke oizmjenama i dopunama Proračuna Općine Gornji Kneginec za 2022. godinu, kao i prijedlog Izmjena Programa javnih potreba Općine Gornji Kneginec za tekuću godinu, a vijećnici su prihvatili i .prijedlog Odluke o cijeni, mjerilima upisa i financiranju programa Dječjeg vrtića "Bubamara“ jer je istu bilo potrebno izmijeniti zbog iskazivanja cijena vrtićkih programa u eurima.

Donesena je i Odluka o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću Općine Gornji Kneginec tijekom iduće godine, a donijeti su i zaključci o prihvaćanju Analize stanja sustava civilne zaštite na području Općine Gornji Kneginec u 2022. godini te o prihvaćanju Plana razvoja sustava civilne zaštite na području Općine Gornji Kneginec za 2023. godinu s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje. Također, komunalna tvrtka Knekom će i tijekom iduće godine održavati javne površine na području općine. 

Na sjednici Općinskog vijeća izabrana je i nova potpredsjednica Općinskog vijeća. Tu je dužnost preuzela Danijela Novosel-Turković, dok je za predsjednika Odbora za statutarno–pravna pitanja izabran Ivica Kaniški.