U Memorijalnom centru Domovinskog rata Ivanec predstavljene mjere energetske obnove

VV | 31.1.2024. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na svojim mrežnim stranicama objavio je uvjete i kriterije za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća u 2024. godini.

Tim povodom djelatnici tvrtki TESLA d.o.o. i Telux d.o.o. iz Ivanca u prostorima Memorijalnog centra domovinskog rata Ivanec održali su informativno predavanje na kojemu su predstavljeni objavljeni uvjeti Fonda, te pojašnjen proces prijave na najavljeni Javni poziv, koji će se otvoriti kraljem veljače 2024., kao i cijeli proces izgradnje sunčane elektrane.

Kroz prezentaciju su, osim sunčanih elektrana, predstavljene su i ostale mjere energetske obnove za koje je moguće zatražiti subvenciju kao što su zamjena stolarije, zamjena vanjske ovojnice (fasade), toplinske kolektore za toplu vodu i slično.

udvdr_tesla_elektrane_energetska_prezentacija_2.jpg

Stručnjaci iz spomenutih tvrtki zainteresiranima su pojasnili sve faze procesa, od prikupljanja dokumentacije, izrade projekata, preko prijava na javni natječaj, pa sve do same realizacije ugradnji sunčanih elektrana i energetske obnove objekata.

Na kraju predavanja, u neformalnom dijelu, članovima Udruge iz spomenutih tvrtki ponuđena je donacija u vidu izrade triju besplatnih projekata za sunčane elektrane, a također, svaki član udruge koji se odluči uči u taj proces, tijekom veljače, prije raspisivanja Javnog poziva za sufinanciranje, ostvaruje popust u iznosu od 20 % na izradu projekta u tvrtki Tesla d.o.o.

Iskreno zahvaljujemo našim ivanečkim tvrtkama TESLA d.o.o. i Telux d.o.o. i njihovim stručnjacima Luciji, Goranu, Alenu i Filipu na zanimljivom i nadasve poučnom predavanju, a posebno što su dali mogućnost da njihove usluge naši članovi mogu koristiti sa značajnim popustima.

Vjerujemo da je ovo početak još jedne u nizu uspješnih suradnji UDVDR Ogranka Ivanec s poslovnim subjektima našega kraja, koji hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima omogućavaju stručnu pomoć i korištenje njihovih usluga sa značajnim popustima na njihove usluge. 

Članovi koji su zainteresirani za ostvarivanje spomenutih pogodnosti mogu se javiti na mail srijedom od 9 do 11 sati u prostor Memorijalnog centra Ivanec ili na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

udvdr_tesla_elektrane_energetska_prezentacija_3.jpg