U Ludbregu se uređuje središnje dječje igralište, odobrena sredstva i za dječji vrtić Foto: Grad Ludbreg

U Ludbregu se uređuje središnje dječje igralište, odobrena sredstva i za dječji vrtić

Varaždinske vijesti | 25.3.2018. u 18:46h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U Ludbregu je s prvim danom proljeća započelo opremanje središnjeg dječjeg igrališta koje se nalazi ispred Srednje škole Ludbreg, odnosno u nastavku Fitness centra na otvorenom.

– Projekt je vrijedan petstotinjak tisuća kuna, a od Ministarstva regionalnog razvoja smo dobili 150 tisuća kuna. Mogli smo i više, no odlučili su dati nam ovaj iznos. Drago nam je da smo na popisu gradova koji su prijavili, ali i dobili projekte za realizaciju. Zanimljivost dječjeg igrališta je da je koncipirano za svu djecu, uključujući i djecu s invaliditetom, omogućava im da se integriraju u igru – rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Radovi se izvode ubrzanim tempom te se uskoro očekuje otvaranje dječjeg igrališta. Kako je Grad Ludbreg naglasak stavio na djecu i mlade, lijepe vijesti stigle su i za Dječji vrtić Radost.

Proširenjem dječjeg vrtića poboljšat ćemo standard boravka djece, a riječ je o projektu vrijednom oko 3,5 milijuna kuna. Dobili smo obavijest da je projekt prošao i sada očekujemo potpisivanje ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i tada slijede muke po javnoj nabavi i nadam se da bi se do kraja ove godine mogla prva lopata iskopati. Kad pričamo o vrtiću, ponovo se vraćamo i temi demografske obnove i omogućavanja svih uvjeta koji su potrebni roditeljima u današnjici i nađete se u situaciji da čekate realizaciju projekta više od tri godine što je suludo. Nadam se da će se se ovaj projekt koji je zanimljiv jer proširujemo vrtić za nekih stotinjak kvadrata, omogućujemo povećanje broja grupa i, ono što je nama najvažnije, usklađujemo se s novim standardima koji zapravo propisuju koliko kvadrata po djetetu mora biti. Sretan sam da je taj projekt prošao i da ćemo se imati čime baviti u sljedećem periodu. Ministarstvo demografije je ovih dana raspisalo još jedan natječaj vezan upravo uz ovu problematiku i koji će, nadam se, biti puno brži i probat ćemo nešto dodatno napraviti na tom polju, možda još jedan dodatan standard uvesti za našu djecu koja će u budućnosti boraviti u dječjem vrtiću Radost. Kao gradonačelnik sam zadovoljan da u Ludbregu nemamo većih problema vezano uz smještaj i doista možemo pružiti mladim obiteljima puni standard – zaključio je Bilić.