U Ludbregu kreće drugi dio edukativnih aktivnosti o raku dojke "Ružičasta akademija - Zajedno smo jače"

MGA/Varaždinske vijesti | 26.9.2019. u 09:07h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga Žene u borbi protiv raka dojke – Narcisa organizira drugi dio projekta "Ružičasta akademija – Zajedno smo jače". Riječ je o maloj školi učenja i terapija namijenjenih ženama oboljelim od raka dojke te ženama koje se nalaze u riziku od oboljenja. Akademija je poučnog karaktera, a sastoji se od brojnih edukacija, radionica te predavanja raspoređenih kroz rujan i listopad.

- Riječ je o edukativno terapeutskim aktivnostima čija je intencija bila podići svijest osobama oboljelima od karcinoma dojke o mogućoj prevenciji, smanjiti stigme i predrasude o navedenoj bolesti te pružiti psihosocijalnu podršku oboljelim ženama – rekla je Gordana Loparić iz udruge Narcisa.

Program počinje u petak 27. rujna u 17 sati kada će u restoranu Črn-bel biti predstavljen projekt.

Dan kasnije, u subotu 28. rujna u 9 sati članice udruge kao i svi zainteresirani pozivaju se na nordijsko hodanje koje Narcise priređuju u suradnji s Udrugom "Žene iz Centra svijeta. Okupljanje je na Trgu Svetog Trojstva odakle se kreće prema Otoku mladosti, Ribičkom domu i natrag.

U nedjelju 29. rujna u Međugeneracijskom centru Ludbreg radionicu "Izrada broševa od satena" održat će Snježana Hranić, Radionica počinje u 17 sati.

U ponedjeljak 30. rujna u dvorcu Batthyany motivacijsko predavanje pod nazivom "Život može biti lijep" održat će spisateljica/kolumnistica Ivana Grabar. Program počinje u 18 sati. Ovim program Udruga će u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova obilježiti Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

U petak 4. listopada u dvorcu Batthyany bit će održan okrugli stol na kojem gostuje udruga "Nismo same", a tema će biti "Moja priča – razmjena iskustava u radu udruge". Početak je u 18 sati.

U subotu 5. listopada od 9 do 12 sati ludbreške Narcise tradicionalno će na Trgu Svetog Trojstva obilježiti Dan ružičaste vrpce.

Program "Ružičaste akademije 2" završit će predavanjem o zdravoj prehrani – Bowen terapija koje će održati mr. pharm Jadranka Kos. Predavanje će biti održano u Črn-belu 15. listopada s početkom u 17:30 sati.

Označeno u