U Lepoglavi obilježen Europski tjedan sporta

Grad Lepoglava/vv | 6.10.2023. u 09:09h | Objavljeno u Našim krajem

Nizom sportskih aktivnosti i ove je godine u Gradu Lepoglavi obilježen Europski tjedan sporta.

Zajednica sportskih udruga, kao organizator ovog sportskog događanja koji se s ciljem promicanja sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe održava od 2015. godine, okupila je više od tisuću sudionika koji su, pod motom „#BeActive“, tijekom tjedna dana sudjelovali u nizu sportskih aktivnosti – od trčanja, vježbanja na spravama, igranju tenisa, vožnji bicikala do pješačenja kojim je ujedno obilježen i Svjetski dan hodanja - priopćeno je iz Grada Lepoglave.

Sportski je program prvenstveno bio namijenjen djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta koja su tijekom njegove provedbe bila praćena, testirana i usmjeravana na aktivno bavljenje sportom kroz razne sportove, odnosno klubove.

europski_tjedan_sporta_grad_lepoglava_071.jpg

europski_tjedan_sporta_grad_lepoglava_01.jpg

Sastavni dio projekta bila je i edukacija, propagiranje zdrave prehrane i zdravog načina života i fair-playa, kao i sprječavanje ovisnosti, antisocijalnog ponašanja, maloljetničkog kriminala, rasizma, huliganizma, ekstremizma ili bilo kakvog drugog oblika društveno neprihvatljivog ponašanja.

Dodatna vrijednost cijelog projekta, istaknuli su u Zajednici sportskih udruga Grada Lepoglave, ogledala se u činjenici da su provedena natjecanja bila ispunjena doživljajima što je sudionicima omogućilo da kroz vlastito iskustvo i aktivnost dožive osjećaj uspjeha i prepoznaju mogućnost samoaktualizacije preko sporta.

europski_tjedan_sporta_grad_lepoglava_06.jpg

europski_tjedan_sporta_grad_lepoglava_121.jpg

– Uz osjećaj zadovoljstva i radosti, veže se i razvoj više razine motiviranosti za bavljenje sportom te se ujedno i naglašavaju sve povezane vrijednosti na individualnoj, ali i društvenoj razini, poručili su organizatori ističući da je do sada u obilježavanje Europskog tjedna sporta na području Grada Lepoglave bilo uključeno više od 9.000 sudionika.