U Jalžabetu potpisano osam ugovora za energetsku obnovu i kupnju nekretnina Foto: Općina Jalžabet/FB

U Jalžabetu potpisano osam ugovora za energetsku obnovu i kupnju nekretnina

Općina Jalžabet/vv | 23.8.2023. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

Stanovništvo i kvaliteta života su nam važni - istaknuo je Solar

Načelnik Općine Jalžabet Rajko Solar potpisao je ugovore vezane uz Javni natječaj za dodjelu poticaja za energetsku obnovu i kupnju nekretnina na području Općine Jalžabet.

Općina Jalžabet objavila je 5. svibnja Javni natječaj za dodjelu poticaja za energetsku obnovu i kupnju nekretnina na području Općine Jalžabet.

Poticaj se dodjeljuje osobama koje su nakon objave natječaja provele sljedeće aktivnosti:

1. energetska obnova nekretnine za stanovanje na području Općine Jalžabet
2. kupnja nekretnine za stanovanje na području Općine Jalžabet

Iznos poticaja za energetsku obnovu iznosi do 1.400,00 eura (100 % opravdanih troškova), u slučaju ugradnje samo fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju u izoliranom ili mrežnom pogonu, poticaj iznosi 700,00 eura. Iznos poticaja za kupnju nekretnine iznosi do 1.400,00 eura (100% opravdanih troškova).

Na natječaj se prijavilo osam kućanstva, a 16. kolovoza u prostorijama Općine Jalžabet održalo se potpisivanje i dodjela ugovora.

- Ovo je jedna od poticajnih mjera zadržavanja i doseljenja stanovništva koja se provodi već drugu godinu zaredom.
Želimo naglasiti koliko nam je važno širenje našeg stanovništva te kvaliteta života u našoj Općini. Također, moramo napomenuti kako ćemo i dalje raditi na poticanju obnove i razvitka Općine Jalžabet - istaknuo je načelnik Rajko Solar.

Natječaj se objavljuje u modalitetu trajnog poziva, do iskorištenja sredstava sukladno iznosu predviđenom u Proračunu Općine Jalžabet za 2023. godinu. 

Ostalo je još raspoloživih sredstava te će se prijave na natječaj i dalje obrađivati i odobravati redoslijedom zaprimanja sve do iskorištenja istih.