U četvrtak počinje obilježavanje Dana općine Trnovec Bartolovečki i traje sve do nedjelje Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

U četvrtak počinje obilježavanje Dana općine Trnovec Bartolovečki i traje sve do nedjelje

Varaždinske vijesti | 20.4.2022. u 09:13h | Objavljeno u Našim krajem

Dan općine Trnovec Bartolovečki je 17. travnja. Kako je ove godine najveći kršćanski blagdan Uskrs bio upravo na taj datum, program obilježavanja Dana općine Trnovec Bartolovečki odvijat će se u ovom tjednu.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održat će se u četvrtak, 21. travnja, s početkom u 17 sati u dvorani OŠ Trnovec. Bit će to i prilika za uručivanje javnih priznanja Općine Trnovec Bartolovečki ovogodišnjim dobitnicima. Uoči svečanosti, od 15.30 sati na grobljima u Šemovcu i Bartolovcu bit će položeni vijenci, a u 16 sati počet će sveta misa u župnoj crkvi Majke Božje Snježne u Trnovcu.

Program obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki nastavlja se u subotu, 23. travanja, kada će u 9 sati biti akcija čišćenja i sadnje cvijeća po svim mjesnim odborima, uz uključivanje članova udruga i ostalih građana, a povodom Dana planeta Zemlje.

Istoga dana u večernjem terminu, od 19 sati, u dvorani OŠ Trnovec održat će se festival KUD-ova uz nastup domaćina, KUD-a Mak iz Trnovca, te gostiju: KUD-a Hrvatskih željeznica iz Varaždina i KUD-a Rogoznica iz Slovenije.

Obilježavanje Dana Općine Trnovec Bartolovečki završava u nedjelju, 24. travnja. Za mještane se organizira druženje uz lovački gulaš, kojem će s početkom u 11 sati u lovačkom domu u Žabniku domaćin biti Lovačko društvo Kobac.

Za sportski dio zaduženi su rukometaši. Od 14 sati do 18 sati u dvorani OŠ Trnovec igrat će se utakmice 1. hrvatske mlađe kadetska rukometne lige (U-15), a nastupit će ekipe Trnovca, Čakovca, Preloga i Koprivnice. Od 19 sati susret 2. hrvatske rukometne lige odigrat će seniori RK Trnovec i RK Ilova Grubišno Polje.

Načelnica Verica Vitković poziva sumještane i goste da posjete događanja u programu obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki.

– U organizaciju događanja uključeni su općinska uprava, Općinsko vijeće, mjesni odbori i brojne udruge s područja naše općine. Pozivam sumještanke i sumještane, ali i goste, da posjete događanja koja smo pripremili i budu dio ovih dana kada slavimo Dan Općine Trnovec Bartolovečki – pozvala je načelnica Vitković.

trnovec_bartolovecki_vijece_vitkovic_arhiva.JPG