Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić zadovoljan je što će se iz proračuna sljedeće godine dijeliti stipendije i jednokratne pomoći novorođenima

U Brezničkom Humu po prvi puta stipendije i naknade za novorođene

| 17.12.2015. u 10:53h | Objavljeno u Našim krajem

Proračun Općine Breznički Hum za 2016. godinu prihvaćen je na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća u iznosu od 5,8 milijuna kuna, što je za tri milijuna kuna više u odnosu na ovogodišnja sredstva.

- Proračun je veći jer planiramo da ćemo u sljedećoj godini odraditi tri značajne investicije, a koje ćemo prijaviti na mjeru 7 ruralnog razvoja. Riječ je o projektima rekonstrukcije i revitalizacije zgrade stare škole u Brezničkom Humu, vrijednosti oko 2,1 milijun kuna, te uređenju dviju nerazvrstanih cesta - rekao je načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić.

U proračunu za 2016. godinu nalaze se i dvije novine.
- Po prvi puta u povijesti općine planiramo tijekom 2016. godine podijeliti jednokratne novčane naknade za novorođenčad, u iznosu od tisuću kuna po djetetu, kao i stipendije za studente. Sredstva za jednokratne naknade i stipendije osigurali smo na način da smo većinu Općine stavili pod LED javnu rasvjetu, čime godišnje ostvarujemo značajnu uštedu na potrošnji električne energije - naglasio je Hegedić.