TZ Grada Ivanca potiče turizam: objavili Priručnik za privatne iznajmljivače Foto: Klub LET/TZ Grada Ivanca/fb

TZ Grada Ivanca potiče turizam: objavili Priručnik za privatne iznajmljivače

Grad Ivanec/vv | 15.11.2023. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem

Turistička zajednica grada Ivanca izradila je Priručnik za privatne iznajmljivače u turizmu.

Kako pojašnjavaju iz gradske uprave, riječ je o stručno - edukativnoj publikaciji u kojoj su na pristupačan, jasan i razumljiv način dostupne sve ključne informacije o administrativnim i financijskim obvezama za privatne iznajmljivače s područja Grada Ivanca, kako onih koji su već aktivni, tako i za one koji se tek namjeravaju baviti pružanjem usluga smještaja u turizmu.

>> Poduzetnik u Margečanu gradi četiri kuće za odmor
>> U godinu dana 70 posto više smještajnih objekata na području Ivanca

Cilj priručnika je informiranja sve većeg broja novih pružatelja usluga smještaja u domaćinstvu na području grada, a izrađen je u stilu pitanja i odgovora (Q&A).

- Kako biste smanjili sate i sate istraživanja i iščitavanja brojnih izvora informacija, ono osnovno što svaki novi iznajmljivač treba znati na početku poslovanja, nalazi se u ovom Priručniku i to: odakle krenuti ako se želite baviti ovom djelatnošću, na koje troškove morate računati, koje sve obveze trebate ispuniti kao iznajmljivač, trebate li se prijaviti u sustav eVisitor, kako prikupljati osobne podatke gostiju, trebate li izdavati račun i kako on treba izgledati te, posebno, o potporama Grada Ivanca u turizmu.

Priručnik može poslužiti i onima koji već neko vrijeme primaju goste. Uvijek se može dobiti neka nova korisna informacija kako biste poboljšali poslovanje.

Priručnik je dostupan online, uz napomenu da će biti stalno dostupan u posebnom Kutku za iznajmljivače na novoj web stranici Turističke zajednice grada Ivanca (u izradi), uz kontinuirano ažuriranje.