TURIZAM U godinu dana 70 posto više smještajnih objekata na području Ivanca Foto: Kuća za odmor – Villa Silentium u Vitešincu

TURIZAM U godinu dana 70 posto više smještajnih objekata na području Ivanca

Grad Ivanec/vv | 30.9.2023. u 13:33h | Objavljeno u Našim krajem

Iznajmljivačima su darovani setovi brendiranih promo suvenira Ivanca kao Planinarskog grada, a svaki od njih vrijedan je oko 100 eura

U cilju osnaživanja suradnje s vlasnicima smještajnih objekata na ivanečkom području, Turistička zajednica Ivanec i Poslovna zona Ivanec d.o.o. u dvorani Poduzetničkog inkubatora održali su koordinacijski sastanak s vlasnicima postojećih smještajnih objekata.

kuca_za_odmor_-_lovrecan.jpg

Foto: Kuća za odmor 18M u Lovrečanu

Tom prilikom vlasnici su upoznati s trendovima u njihovoj djelatnosti, pri čemu treba naglasiti da broj iznajmljivača na administrativnom području Ivanca, koji su prepoznali prilike ulaganja u turizam, raste u vrlo visokim postocima. Primjerice, u odnosu na lani, broj smještajnih objekata porastao je za gotovo 70%, a pošto su u izgradnji i novi, i sljedeće godine može se očekivati daljnji skok u ovome segmentu.

Upravo zbog takvih trendova te u cilju informiranja iznajmljivača s potrebama i željama suvremenih gostiju, direktorica TZ-a Romana Pomper Pozder upoznala ih je s pojedinim aktualnim aktivnostima koje će doprinijeti sadržajnijem boravku njihovih gostiju u Ivancu te najavila postavljanje nove turističke (tzv. smeđe) signalizacije za novootvorene objekte u 2024.

direktorica_tz_ivanec1.jpg

Foto: Romana Pomper Pozder, direktorica TZ-a Ivanec

Za sve one koji se bave turizmom, Grad Ivanec osigurao je set financijskih i drugih potpora pa je uvjete i mjere Javnog poziva koje bi im mogle biti zanimljive predstavila direktorica Poslovne zone Lana Labaš.

S obzirom na intenzivne aktivnosti u turističkom brendiranju, koje Poslovna zona provodi već nekoliko godina, istaknula je i važnost te prednosti korištenja brenda u promoviranju smještajnih objekata na području Ivanca.

Marko Krobot iz Projektnog ureda informirao je o mogućnostima vanjskih izvora financiranja za privatne iznajmljivače, s naglaskom na poticaje za unapređenje djelatnosti prenamjenom u druge vrste objekata (poput obiteljskih hotela i sl.).

Bila je to prilika i za međusobno upoznavanje iznajmljivača, pa su savjeti i iskustva onih koji se ovom djelatnošću bave već više godina, bili od velike pomoći novim iznajmljivačima.

SUVENIRI NA POKLON Grad i Turistička zajednica su za sve iznajmljivače, tj. za njihove goste, osigurali set brendiranih promotivnih gradskih suvenira. U Planinarskoj torbi nalaze se Ivanečki rokovnik, knjiga Ivanečko planinarstvo, magnet sa kartom mlinarske šetnice, šalica, boca za vodu, privjesak itd. U platnenoj vrećici nalaze se brendirani odjevni predmeti – majica, vjetrovka i kapa, a uz sve to dolazi i suvenir rudarska lampa u prigodnoj ambalaži. Jedan set suvenira vrijedan je oko 100 eura.

set_brendiranih_suvenira1.jpg

Foto: Set brendiranih suvenira