TURISTIČKA EKSPANZIJA U IVANCU Sve više kuća za odmor, stranih gostiju i noćenja

VV | 31.3.2024. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Broj smještajnih objekata na području Ivanca prošle godine povećan je za 77% u odnosu na 2022., a u prva tri mjeseca 2024. otvorena su četiri nova objekta pa ih je sada ukupno 29, a u najavi je i otvaranje novih kuća za odmor i drugih objekata u turizmu.

Grad Ivanec bilježi odlične rezultate turističkog prometa u prošloj godini, ističu u Turističkoj zajednici Grada Ivanca. Prema podacima iz sustava eVisitor, od siječnja do prosinca 2023. godine na području Ivanca registrirano je 3.181 turističkih dolazaka i 6.346 noćenja turista. Čak 73% noćenja ostvarili su strani gosti, a 27% domaći. Prosječno trajanje boravka turista na području Ivanca povećalo se za 9% i sad iznosi 2 dana, pri čemu je do povećanja došlo i kod domaćih i, značajnije, kod stranih gostiju.

- Ovo je važan pokazatelj, jer dulji ostanak gostiju puno je kvalitetniji pokazatelj razvoja destinacije od kvantitativnih podataka o broju dolazaka i noćenja, a on iz godine u godinu neprestano raste - ističu u ivanečkom TZ-u dodajući da, pored turista, raste i broj smještajnih kapaciteta. Tako je u Ivancu krajem 2023. godine bilo registrirano 25 turističkih smještajnih objekata sa 133 fiksnih i 20 pomoćnih kreveta. Spomenuti kapaciteti odnose se na smještaj u jednom hotelu, 12 kuća za odmor, pet apartmana i četiri studio apartmana te tri sobe. U usporedbi s krajem 2022. godine, radi se o povećanju broja objekata za čak 77% te broja kreveta za 38%.

- Od početka ove godine već su registrirana nova četiri turistička objekta pa sada posluje ukupno 29 smještajnih jedinica sa 147 fiksnih i 24 pomoćnih kreveta. Sve to ukazuje na trend povećanja turističkih kapaciteta, a daljnji rast očekuje se i u ostatku godine. Ivanečki turistički djelatnici, Grad i Poslovna zona sve su to već predvidjeli prije par godina te su bili krenuli s brojnim edukacijama i provedbom konkretnih projekata koji sada daju rezultate u Ivancu kao turističkoj destinaciji - ističu u Gradu Ivancu koji je od ove godine uveo i nove, stimulativne novčane potpore razvitku turizma s ciljem poticanja poduzetnika za daljnja ulaganja u turizam.

turisticki_promet_-_kuca_za_odmor_18_M.jpg

turisticki_promet_-_kuca_za_odmor_3_Hills_Wooden_House.jpg

Villa_Silentium_DJI_0493.jpg

Odisea_ccc188_main_01.jpg

Oasis_of_peace.jpg