Trnovečki načelnik Šamec učenicima zaželio puno uspjeha u "ovoj neobičnoj školskoj godini" Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Trnovečki načelnik Šamec učenicima zaželio puno uspjeha u "ovoj neobičnoj školskoj godini"

Varaždinske vijesti | 7.9.2020. u 11:37h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom početka nove školske godine, načelnik općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec uputio je čestitku učenicima i njihovim roditeljima, nastavnicima te svima zaposlenima u školstvu za koje danas započinje nova avantura.

- Svim učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima želim uspješnu novu školsku godinu, godinu u kojoj će se nastava odvijati u posebnim uvjetima koji će predstavljati izazov za sve sudionike odgojno-obrazovnog procesa. Posebno dobrodošlicu želim onima koji danas prvi puta sjedaju u školske klupe, da im vrijeme u školi bude prožeto radošću te da stječu nova znanja i vještine, no uz puno igre, veselja i novih prijateljstava. Također, puno uspjeha u ovoj neobičnoj školskoj godini želimo i svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima, ali i nastavnicima pred kojima je veliki izazov, no siguran sam da će, kao i inače, dati sve od sebe kako bi i ova godina biti uspješna – rekao je načelnik Šamec podsjetivši kako Općina kontinuirano pomaže učenicima i njihovim roditeljima.

- Općina financijski prati mnoge aktivnosti u školama, od ranog učenja informatike, stranog jezika do sufinanciranja produženog boravka i prehrane. Financiramo i izvannastavne aktivnosti poput škole plivanja, a iz godine u godinu izdvajamo i za nabavu nove opreme, nastojeći našim osnovnoškolcima ponuditi najbolje moguće uvjete za obrazovanje – istaknuo je načelnik.

Također, kako se ove školske godine nastava odvija u specifičnim uvjetima, načelnik poziva učenike i nastavnike, kao i sve zaposlene u odgojno-obrazovnom procesu da se pridržavaju epidemioloških mjera kako bi sačuvali svoje zdravlje, ali i zdravlje svojih prijatelja, kolega te obitelji.

Ujedno se pozivaju i svi sudionici prometa na pojačan oprez kako bi se sačuvala sigurnost djece.