TRNOVEC BARTOLOVEČKI Proračun težak 3,6 mil. eura predviđa kapitalne projekte i daljnje podizanje standarda

VV | 17.12.2022. u 08:52h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Općinsko vijeće Općine Trnovec Bartolovečki na svojoj je posljednjoj ovogodišnjoj sjednici u petak usvojilo proračun za 2023. godinu vrijedan 3,6 milijuna eura s prihodovne strane te 4,6 milijuna eura s rashodovne strane.

Općina i iduće godine nastavlja ulagati u sve svoje stanovnike kroz razvoj sportske i društvene infrastrukture, ali i kapitalne investicije izgradnje Kulturnog centra Trnovec, prijeko potrebnog objekta koji će doprinijeti razvoju društvenog života i održavanju raznih manifestacija, dogradnje zdravstvene ambulante Šemovec i izgradnje dječjeg vrtića u Trnovcu, neophodnog za privlačenje mladih obitelji. Upravo u tom smjeru ide i projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog interneta za što je Općina osigurala 66 tisuća eura.

- Svi kapitalni projekti imaju za cilj daljnje podizanje standarda života svih naših sumještana. U tome jednako brinemo za sva naša naselja, a poseban naglasak je na mladim obiteljima, najmlađim mještanima. Naime, naše najmlađe pratimo od rođenja do završetka školovanja. Drugačije ni ne želimo jer je ulaganje u mlade ulaganje u budućnost naše Općine – naglasila je prilikom rasprave o proračunu načelnica Verica Vitković.

U idućoj godini u planu su i kapitalne infrastrukturne investicije koje će doprinijeti daljnjem podizanju kvalitete života u najvećoj općini u Varaždinskoj županiji. Riječ je o izvanrednom održavanju nogostupa prema Zbelavi vrijednoj 26 tisuća eura, izgradnji nove prometnice između Dravske i Ulice Zeleni put za što je planirano 150 tisuća eura te izgradnji parkirališta kod groblja Šemovec.

Kako bi povećala sigurnost na svom području, Općina je osigurala financijska sredstva za postavu kućišta za smještaj radarskih uređaja za mjerenje brzine na državnoj cesti D2 koji će biti postavljeni na tri lokacije – u Bartolovcu, Šemovcu i Zamlaki.

Također, u idućoj godini u planu je izgradnja LED javne rasvjete kako bi se povećala energetska učinkovitost i ostvarile uštede potrošnje električne energije što će se pozitivno odraziti i na općinski proračun. U konačnici proračun je dobio potporu svih 12 prisutnih vijećnika. Načelnica Vitković zahvalila je na potpori jer je potpora proračunu podrška najavljenim projektima i aktivnostima.

- Donijeli smo ključni dokument za život naše općine u narednih godinu dana. Vremena su izazovna, ali vjerujemo u nas. Pred nama je vrijeme realizacije velikih projekata jer naši sumještani to zaslužuju – završila je Vitković. Na sjednici Općinskog vijeća usvojen je i drugi rebalans ovogodišnjeg proračuna. Naime, radi njegovog uravnoteženja, drugim izmjenama i dopunama prihodi i rashodi smanjeni su za 10,2 milijuna kuna te iznose 25,4 milijuna kuna.

Dodajmo da je po prvi puta u povijesti sjednica Vijeća održana u prostorima Društvenog doma Zamlaka koji su odnedavno u potpunosti uređeni i opremljeni.