Svi na Janinovo u Vinicu: stižu Vatrogasci, Mejaši i Leteći odred, ali i motoristi sa svih strana Foto: Ilustracija/Facebook Leteći odred

Svi na Janinovo u Vinicu: stižu Vatrogasci, Mejaši i Leteći odred, ali i motoristi sa svih strana

VV | 25.7.2024. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem

Sutra, u petak 26. srpnja, počinje obilježavanje blagdana sv. Ane u Općini Vinica, a mještane i posjetitelje očekuje bogati zabavni, glazbeni i kulturni program.

- Proslava započinje koncertom Mejaša u petak 26. srpnja, a u subotu 27. srpnja posjetitelje će zabavljati Leteći odred. Oba koncerta održat će se na ŠRK Ribnjaku u Vinici s početkom u 21 sati. U subotu, 27. srpnja održava se i 19. Međunarodni moto susret MK Bombelles. Program počinje od 15.30 sati, a planiran je i defile motociklista kroz sva naselje općine, blagoslov motora te moto igre.

Inače, sv. Ana je vinička župna suzaštitnica, zaštitnica trudnica i kršćanskih supruga, majki i baki, odgojiteljica i vjeroučiteljica.

Blagdan se tradicionalno obilježava svečanom svetom misom u crkvi Sv. Marka ev. 26.srpnja u 11 sati, a ispred crkve održava se proštenje. Sva događanja za posjetitelje su besplatna!

- Svakako dođite na Janinovo u Vinici - pozvao je sve načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec, prof.

leteciodred-objava.jpg