Sve više žitelja Sračinca u turizmu: od spusta Dravom i avanturističkog turizma do kuća za odmor

vv | 22.7.2023. u 10:04h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu službenog posjeta Varaždinskoj županiji, ministrica Nikolina Brnjac posjetila je općinu Sračinec. U kratkom obilasku obišla je park Velika graba u Sračincu, a domaćin, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić, upoznao ju je s projektima.

Nakon cjelovitog komunalnog opremanja općinskog područja, nastavljaju se ulaganja u projekte podizanja kvalitete života mještana i gostiju, koji dolaze u Svibovec Podravski i Sračinec.

Ministrica se susrela i s Nikolom Želimorskim, čija turistička agencija organizira rafting na Dravi i nudi usluge avanturističkog turizma. U pripremi je projekt biciklističkih staza i trim staza uz rijeku Dravu, s uređenjem parka Prodnica u Svibovcu Podravskom.

Ministrica Brnjac, s kojom su bili  župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ, pohvalila je projekte i inicijative te istaknula veliki potencijal kontinentalnog turizma koji nije sezonski već može trajati 365 dana u godini.

 Općina Sračinec u idućim će godinama značajno povećati mogućnosti i kapacitete za razvoj turizma, jer uz navedene projekte, grade se i kuće za odmor, a sve više OPG-ova prepoznaje turizam kao dodatnu mogućnost prihoda. Treba na ekološki način iskoristiti prirodne ljepote rijeke Drave i općine Sračinec.

Galerija slika