Sutra humanitarna biciklijada "Biciklom do zdravlja" za pomoć malim i mladim dijabetičarima Foto: Ilustracija

Sutra humanitarna biciklijada "Biciklom do zdravlja" za pomoć malim i mladim dijabetičarima

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.5.2018. u 19:14h | Objavljeno u Našim krajem

Sa željom da se malim i mladim dijabetičarima pomogne u edukaciji, Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin svake godine šalje nekoliko djece na jednotjedni edukativni kamp. 

U cilju prikupljanja sredstava za podmirenje troškova u edukativnom kampu, Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin, Klub roditelja i djece oboljele od dijabetesa organizira tradicionalnu humanitarnu biciklijadu „Biciklom do zdravlja“ koja će se održati u četvrtak, 31. svibnja na relaciji Varaždin-Nov Ves - Zelendvor.

Prijave su obavezne, te se primaju telefonskim putem na broj 091/393-1555 do srijede, 30. svibnja, te putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

U četvrtak, 31. svibnja 2018. prijave će se vršiti na informativnom pultu DZDV smještenom na Kapucinskom trgu u vremenu od 8,00 do 9,45 uz obavezan potpis na Izjavi o sudjelovanju na vlastitu odgovornost.

Kotizacija iznosi 20,00 kuna što pokriva jednokratnu konzumaciju graha u Zelendvoru, pola litre vode, a uz to se dobiva kupon kojim svi prijavljeni sudjeluju u nagradnoj igri i konkuriraju za vrijednu nagradu – bicikl.

Također, svi sudionici biciklijade, ali i drugi zainteresirani, moći će sudjelovati u humanitarnoj tomboli, čiji je prihod također namijenjen pokrivanju troškova za boravak djece oboljele od šećerne bolesti u edukativnom kampu.

Inače, ove godine se kamp za dijabetičare u dobi od 10 do 16 godina, održava u Puli – Premantura od 23. do 30. lipnja. Cijena boravka djece u kampu iznosi 4.000,00 kuna od čega Društvo participira sa po 2.000,00 kn za svako dijete iz svoje udruge. Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin ove je godine prijavilo šestero djece oboljele od šećerne bolesti.

START: u 10,00 sati s Kapucinskog trga Varaždin

TRASA BICIKLIJADE: Kapucinski trg- Vrazovom ul.-Hallerovom ul.- Nova Ves Petrijanečka, Zelendvor

DUŽINA RUTE: cca. 15 kilometara

PROGRAM BICIKLIJADE:

08:00 – 10:00 Okupljanje sudionika i prijave
10:00 Start biciklijade „Biciklom do zdravlja“ uz policijsku pratnju
12:00 Ručak
13:00 Sportske i zabavne igre i glazbeni program.
17:00 Povratak u Varaždin u vlastitom aranžmanu.

Djeca do 9 god.obavezno uz pratnju roditelja, te sva djeca do 16 godina obavezna kaciga.