Spremačica Mirjana Pisačić iz Strmca Remetinečkog otvorila svoju prvu izložbu

| 22.11.2021. u 14:53h | Objavljeno u Našim krajem

- Ideja je krenula s čišćenjem ormara i podruma gdje sam naišla na mnogo starih traperica kojih mi je bilo žao baciti u smeće pa rekoh sama sebi, hajde pokušajmo od svega toga izradit nešto novo – kaže Mirjana Pisačić (41), spremačica - domaćica u Pučkom otvorenom učilištu Novi Marof, a u povodu otvorenja svoje prve izložbe rukotvorina od trapera u novomarofskom Kulturnom centru “Ivan Rabuzin”.

Sama ideja krenula je u početku ove pandemije kad smo svi više boravili kod kuće, a kako je Mirjana završila srednju tekstilnu školu za krojača, šivanje i poznavanje rada na šivaćem stroju nije joj bilo strano.

- Moja je stara fotelja trebala novi izgled i tako je uz nju došao na red i tabure - prisjeća se Mirjana, inače iz Strmca Remetinečkog pored Novog Marofa. Slijedile su razne traper torbice, ruksaci, pregače. Sašila je već i čizmice za nadolazeći blagdan sv. Nikole. Tu su i borići, podmetači za stol, omoti za bilježnice, pokrivači, samostojeća lampica, dječji set koji čine stolice, stol i suncobran od trapera, razne posudice za olovke i pribor, jastučići, narukvice i štošta drugo.

- Traperica ima raznih nijansa pa ih je lako kombinirati - kaže. Rukotvorine je zasada šivala samo za sebe, no kako ih se već podosta nakupilo, dodaje uskoro će Božić pa će se ponešto naći i za poklone prijateljima. Po pitanju motiva svi su joj dragi.

- Volim kada ima više nijansi trapera pa ga mogu kombinirati i napraviti šarenilo trapera. Zapravo mi je bitno da nije sve u jednoj boji, no nemam najdražih predmeta, sve volim podjednako šivati. Sve rukotvorine su jednakom voljom rađene pa su mi i jednako drage - navodi. Zahvaljuje prijateljima uz pomoć kojih je skupila hrabrosti za izložbu.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Galerija slika