Skupština DVD-a Strmec Podravski: pohvaljen rad društva i aktivnosti koje provode

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.3.2020. u 18:49h | Objavljeno u Našim krajem

Vatrogasci iz DVD-a Strmec Podravski održali su u subotu, 29. veljače, redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine. Nakon izvođenja himni te odavanja počasti preminulim vatrogascima, predsjednica DVD-a Nataša Šincek pozdravila je prisutne među kojima su bili načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, zamjenik načelnika Ivan Dombaj, vijećnici Općinskog vijeća Općine Petrijanec, predstavnik Vatrogasne zajednice županije Zdravko Kukec, zamjenik zapovjednika VZO Petrijanec Valentino Jovan, predstavnica KUD-a Petrijanec Josipa Klaneček te vatrogasci iz petnaestak prijateljskih društava.

Nakon što je usvojen dnevni red i izabrano radno voditeljstvo krenulo se s podnošenjem izvješća. Izvješće o radu prezentirao je zapovjednik Mihael Šincek, izvješće o financijsko-materijalnom poslovanju tajnik Jurica Pajan, izvješće Nadzornog odbora podnijela je predsjednica NO Anamarija Kišić, a izvješće verifikacijskog povjerenstva Nikola Kereži.

Iz izvješća valja istaknuti da je početkom 2019. društvu svečano predano novije vatrogasno vozilo. Ukupno je odrađeno pet požarnih intervencija, dvije javne pokazne vježbe od kojih je jedna bila upravo u Strmcu Podravskom te nekoliko ostalih operativnih aktivnosti a u natjecateljskom dijelu za napomenuti je da je ekipa djece 6-12 po prvi puta sudjelovala na jednom natjecanju i to 6. Međuopćinskom natjecanju VZO Cestica, VZO Petrijanec, VZO Vinica i VZO Maruševec te odmah osvojila i prvo mjesto.

Uz već ustaljenu suradnju s Muzejom hrvatskog vatrogastva te sudjelovanja u njihovim aktivnostima, organiziran je i 2. Dan otvorenih vrata DVD-a Strmec Podravski, koji u sklopu Dana otvorenih vrata udruga organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i koji je, nakon slanja izvještaja i vrednovanja od strane Ureda za udruge, proglašen najboljim između četiristotinjak udruga iz cijele države koje su sudjelovale u ovoj manifestaciji.

Predstavljen je prijedlog Plana rada te Financijskog plana u kojem se uz stalne operativne i preventivne aktivnosti, stavlja naglasak na rad s djecom i mladima, organizaciju 3. Dana otvorenih vrata te aktivno sudjelovanje u projektu „Općina prijatelj djece“.

Prisutnim vatrogascima i njihovim gostima, u ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije obratio se Zdravko Kukec, ujedno i predsjednik VZO Maruševec, koji je pohvalio rad društva i aktivnosti koje provodi. Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, također je čestitao članovima na zalaganju, trudu i vremenu koje ulažu da bi društvo funkcioniralo, ne samo na području vatrogastva, već i kao pokretač ostalih aktivnosti u mjestu.

Na samom kraju podijeljene su spomenice za desetgodišnje članstvo u vatrogasnoj organizaciji koje su primili Tomislav Sokač, Nikola Sokač i Marko Klasić. Diplome za završeno zvanje vatrogasac 1. klase primili su Matija Golubić i Petra Panić, dok je Mihael Šincek primio uvjerenje za specijalnost „bolničar – prva pomoć u vatrogastvu“. Također, podijeljene su zahvalnice sponzorima i donatorima koji su u protekloj godini financijski ili materijalno pomagali radu društva.

Galerija slika