FOTO: Šezdesetak biciklista na 6. biciklijadi Salinovca "Med skrajski bregi"

J.Š./Varaždinske vijesti | 4.10.2017. u 09:02h | Objavljeno u Našim krajem

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec organiziralo je tradicionalnu šestu biciklijadu "Med skrajski bregi" u nedjelju, 1. listopada u dužini od 36,2 kilometra.

Biciklijada koja se vozila skoro tri sata prolazila je kroz naselja Salinovec, Osečka, Završje Podbelsko, Bela, Margečan, Stažnjevec, Koškovec, Ribić Breg, Jerovec, Kaniža, Lančić, Knapić, Ivanec i opet do Salinovca.

Tijekom vožnje odmaralo se kod društvenog doma u Knapiću, gdje su bicikliste dočekali članovi DŠR Lančić – Knapić koji su im pripremili okrepu.

Inače, na biciklijadi je sudjelovalo 59 biciklista iz Ivanca, Trnovca, Varaždina, Koprivnice, Ponikvi, Ivanečkog Naselja, Lepoglave, Ivanečke Željeznice, Jerovca, Perušiča, Kučan Marofa, Bednje, Novog Marofa i drugih mjesta.

-Ovom biciklijadom pridružili smo se programskoj akciji NowWeMove Hrvatskog saveza sportske rekreacije „ sport za sve „, a radi se o najvećoj europskoj kampanji promocije tjelesne aktivnosti čija je vizija postići 100 milijuna više tjelesno aktivnih građana u Europi do 2020. godine, a održava se u rujnu i listopadu - rekli su organizatori, dodajući da se zahvaljuju gradu Ivancu, Marko projektu iz Varaždina, MUP-u iz Ivanca i Varaždina i Futuri iz Ivanečkog naselja bez čije pomoći ne bi mogli organizirati ovu biciklijadu, ali i dobrim prijateljima iz Lančić – Knapića na okrepi.

Označeno u