Saborski zastupnik Predrag Štromar u posjetu Općini Cestica

Varaždinske vijesti | 30.7.2021. u 19:15h | Objavljeno u Našim krajem

Saborski zastupnik Predrag Štromar posjetio je jučer Općinu Cestica. Sastanak sa čelništvom općine bio je na temu kapitalnih projekata za područje općine Cestica i interesa za njezine mještane.

Raspravljalo se o mogućnosti da se u Prostorni plan Varaždinske županije kao i u plan izgradnje prometnica u Ministarstvu prometa i Hrvatskih cesta uvrsti brza Podravska cesta (relacija Sračinec, Petrijanec, Cestica). Tim projektom osigurala bi se sigurnost

prometa kroz naselja jer bi teretni promet kao i osobna vozila bila usmjerena na trasu brze Podravske ceste. Pošto Općina Cestica ima niz projekata za kandidiranje na EU fondove, kao i u Nacionalni plan oporavka raspravljalo se koji projekti bi mogli ući

u program za buduće razdoblje. Spomenuta je dogradnja dječjeg vrtića koja bi se mogla kandidirati na mjeru 7.4.1. i time bi se stvorili uvjeti da sva djeca mogu biti smještena u dječji vrtić.

Na području turizma istaknuti je Kamp Cestica koji ima uvjete da uđe u projekte koji će se financirati iz Nacionalnog plana oporavka. Gosp. Predrag Štromar izjavio je da će se maksimalno zalagati da ti projekti uđu u navedene programe i da će pomoći Općini Cestica kao što je i do sada činio.

Nakon održanog sastanka čelništvo Općine i saborski zastupnik obišli su lokaciju budućeg Kampa Cestica.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci