Radio klub Ludbreg organizirao ARDF natjecanje Centrum Mundi 2024

vv | 16.10.2024. u 18:35h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi Radio kluba Ludbreg u nedjelju 13. listopada 2024. godine u suradnji s Hrvatskim radioamaterskim savezom, organizirali su još jedno u nizu ARDF natjecanje Centrum Mundi 2024. Organizirane su dvije utrke koje se boduju za državnu rang listu HRS-a. Prva utrka održana je na frekvencijskom opsegu od 3,5 MHz u trajanju od 10:00 do 13:00 sati, a druga je bila održana na opsegu od 144 MHz u vremenu od 15:00 do 18:00 sati.

Sudionici natjecanja su članovi Radio kluba “Jan Hus” iz Daruvara, Radio kluba „Kaštilac“ iz Splita, Radio kluba “Nikola Tesla” iz Bjelovara, Radio kluba „ Ozalj“ iz Ozlja, Radio kluba“ Međimurje“ iz Čakovca i Radio kluba „Ludbreg“ iz Ludbrega. Ukupno u obje utrke sudjelovala su 33 natjecatelja.

Radio klub Ludbreg su odličnim plasmanom zastupali : Josipa Vincetić 9A3GVJ i Ivan Filipašić. Ukupni pobjednik natjecanja bio je Radio klub „Ozalj“ i za to je dobio plaketu Radio Kluba Ludbreg „Centrum Mundi“

- Natjecanje se odvijalo na području Ludbreških Vinograda na područjima od Puhlaka, Graci pa sve do Črnoglavca, Katalene i Ravnica, što su i zamjetili mnogi vikendaši koji su nam javljali da vide „neke neobične natjecatelje sa antenama u rukama kako trče po goricama“. Start i cilj utrke bili su udaljeni nekoliko stotina metara od „Ribičkog doma“ koji smo velikodušno dobili na korištenje od Uprave ŠRD Ludbreg za potrebe našeg natjecanja – kažu u Radio klubu Ludbreg.

Organizaciju natjecanja proveo je organizacijski odbor Radio kluba Ludbreg u suradnji sa Hrvatskim radioamaterskim savezom, u sastavu:

  • Stipe Predanić, 9A5SP – ARG manager pri HRS-u – računalna obrada rezultata
  • Dražen Brzaj, 9A3RT – tehnička priprema opreme Radio kluba Ludbreg i postavljanje staze i predajnika na terenu
  • Teo Jug, 9A3CLW– postavljanje predajnika na terenu
  • Mario Lohajner – start utrke
  • Tomislav Varga, 9A5TV – cilj utrke
  • Ekipa za logistiku: Dražen Gašparić, 9A5AFR; Zvjezdana Roščić; Željko Biškup, 9A5ALZ i Željko Roščić, 9A3DF.
Galerija slika