FOTO Prvi Advent u Cestici: Unatoč kiši, došli su brojni posjetitelji

VV | 6.12.2022. u 13:52h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji Općine Cestica i Turističke zajednice područja Sjever Zagorja koja obuhvaća šest općina s područja sjevernog dijela Varaždinske županije započela je, u subotu, 3. prosinca 2022. godine realizacija projekta Advent na sjeveru Zagorja, a koji uz Turističku zajednicu organiziraju Općine Cestica, Vinica, Maruševec, Petrijanec, Donja Voća i Klenovnik.

Projekt je počeo s organizacijom manifestacije Advent u Cestici a ista se prvog vikenda održala na parkiralištu ispred općine. Advent u Cestici započeo je u 16 sati, a u uvodnom dijelu nazočnim se obratila Mirjana Koledić, direktorica Turističke zajednice područja Sjever Zagorja. Nakon pozdravnih riječi naglasila je da se po osnivanju, početkom godine, Turistička zajednica prijavila na četiri projekta, koji su svi odobreni, a jedan od njih je i Advent na Sjeveru Zagorju. Za navedeni projekt odobreno je 70 tisuća kuna čime su se nabavili štandovi i lampice te je započeo operativni dio i realizacija projekta.

Načelnik Mirko Korotaj rekao je da općinu Cestica u posljednje vrijeme posjećuju brojni gosti i turisti, a tijekom godine priređuju se različite manifestacije. Tako je u suradnji s Turističkom zajednicom odlučeno da se organizira Advent u u Cestici za koji su se prijavili  brojni izlagači, OPG-ovi, mali poduzetnici i udruge s područja Cestice ali i iz susjednih općina, a na kraju obraćanja pozvao je posjetitelje da uživaju u bogatoj ponudi.

Osim štandova na kojima je svoje proizvode izlagalo 26 izlagača posjetitelji su mogli uživati i u nastupu glazbenika, a prve su se publici predstavile članice ženskog pjevačkog zbora Stellarium KUD-a Općine Cestica. Pod dirigentskom palicom prof. Gordane Kos Kolar na repertoaru su bile pjesme: Raduj se o Betleme, Rosite nebesa odozgor, Tiha noć, Carol of the bells, O pastiri čudo novo i Joy to the world.

U glazbenom dijelu programa još su nastupili: Ženska klapa Angeluš, Ženska vokalna skupina Kaliope, Ženska vokalna skupina župe Sv. Jurja Maruševec, a u večernjem programu, s početkom u 20 sati, predstavio se Scifidelity Orchestra.   

Unatoč kiši koja je cijelo vrijeme polako padala prvi dan prvog Adventa u Cestici obišli su  brojni posjetitelji, a dio bogate ponude na štandovima može se vidjeti i na priloženim fotografijama.