Proračun u malom: Grad Lepoglava objavio kako će u 2021. koristiti novac građana

VV | 1.2.2021. u 11:20h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Grad Lepoglava i ove je godine pripremio malu publikaciju „Proračun u malom Grada Lepoglave za 2021. godinu“ kao sažetak najvažnijeg dokumenta kojeg svaka jedinica lokalne samouprave ima.

Ovom publikacijom u formi svojevrsnog vodiča nastoji se na razumljiv i slikovit način prikazati u što se planiraju utrošiti proračunska sredstva građana Lepoglave. Naime, građani u publikaciji mogu saznati osnovne informacije, od toga što proračun zapravo jest ikako se „puni“ pa sve do informacija koje se odnose na najvažnije detalje njegove „potrošnje“.

- Ovaj „Proračun u malom“ daljnji je korak ka transparentnijem vođenju Grada i održavanju dobivene „petice“ od Instituta za javne financije za transparentnost Proračuna. Vjerujem da će šira javnost kroz „Proračun u malom“ saznati više o mogućnostima i obvezama financiranja iz gradskog proračuna te da će uvidjeti kako možemo zajedno kroz prijedloge, ali i kritike građana, usmjeriti proračunska sredstva u konkretne stvari za bolju lokalnu zajednicu– poručio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Na poveznici u nastavku možete saznati sve što vas zanima o proračunu Grada Lepoglave u tekućoj godini.

Proračun u malom Grada Lepoglave za 2021. godinu.