Promocija lepoglavskog sakralnog blaga: Izdana brošura "Lepoglavske barokne staze" Foto: Grad Lepoglava

Promocija lepoglavskog sakralnog blaga: Izdana brošura "Lepoglavske barokne staze"

Varaždinske vijesti | 28.12.2021. u 10:27h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Gradonačelnik Marijan Škvarić, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Lepoglave, i voditeljica ureda gradske Turističke zajednice Ljubica Dubovečak posjetili su svećenike u sve tri župe na području Grada Lepoglave te im uručili brošuru "Lepoglavske barokne staze".

Riječ je o promotivnoj brošuri koju je ove godine izdala Turistička zajednica Grada Lepoglave s ciljem promocije lepoglavskog sakralnog blaga.

brosura_lepoglavske_barokne_staze_01.jpg

- U brošuri su predstavljene crkve i kapele koje se nalaze na području Grada Lepoglave. Uz kratke tekstualne opise svih predstavljenih crkava i kapela, brošura je ispunjena fotografijama istih, s naglaskom na njihove unutrašnjosti koje su općenito manje vidljive, a čuvaju, između ostalog, stvaralaštvo baroknog freskoslikara Ivan Krstitelj Ranger koje ih povezuje - pojasnila je Ljubica Dubovečak, voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave.

brosura_lepoglavske_barokne_staze_02.jpg

Uz brošuru, koja je izdana na hrvatskom jeziku, izdana je i prigodna dopisnica koja je također, ovom prigodom, podijeljena župama s gradskog područja.

- Sakralni objekti na gradskom području, uz vjersku, imaju veliku povijesno-kulturnu vrijednost i dio su naše bogate baštine kojom se ponosimo. Izdavanjem ove brošure želimo to sakralno blago približiti javnosti. Vjerujem da će brošura onima koji su često u našim crkva i kapelama otkriti nešto novo i pružiti im informacije koje nisu znali, a one koji još nisu bili u njima potaknuti da dođu u naš Grad i posjete ih - istaknuo je gradonačelnik Škvarić koji je svećenicima i župljanima lepoglavske, kameničke i višnjičke župe uputio čestitke za nadolazeće blagdane.

brosura_lepoglavske_barokne_staze_03.jpg

brosura_lepoglavske_barokne_staze_04.jpg

Označeno u