Promocija lepoglavskog sakralnog blaga: Izdana brošura "Lepoglavske barokne staze" Foto: Grad Lepoglava

Promocija lepoglavskog sakralnog blaga: Izdana brošura "Lepoglavske barokne staze"

Varaždinske vijesti | 28.12.2021. u 10:27h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Marijan Škvarić, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Lepoglave, i voditeljica ureda gradske Turističke zajednice Ljubica Dubovečak posjetili su svećenike u sve tri župe na području Grada Lepoglave te im uručili brošuru "Lepoglavske barokne staze".

Riječ je o promotivnoj brošuri koju je ove godine izdala Turistička zajednica Grada Lepoglave s ciljem promocije lepoglavskog sakralnog blaga.

brosura_lepoglavske_barokne_staze_01.jpg

- U brošuri su predstavljene crkve i kapele koje se nalaze na području Grada Lepoglave. Uz kratke tekstualne opise svih predstavljenih crkava i kapela, brošura je ispunjena fotografijama istih, s naglaskom na njihove unutrašnjosti koje su općenito manje vidljive, a čuvaju, između ostalog, stvaralaštvo baroknog freskoslikara Ivan Krstitelj Ranger koje ih povezuje - pojasnila je Ljubica Dubovečak, voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave.

brosura_lepoglavske_barokne_staze_02.jpg

Uz brošuru, koja je izdana na hrvatskom jeziku, izdana je i prigodna dopisnica koja je također, ovom prigodom, podijeljena župama s gradskog područja.

- Sakralni objekti na gradskom području, uz vjersku, imaju veliku povijesno-kulturnu vrijednost i dio su naše bogate baštine kojom se ponosimo. Izdavanjem ove brošure želimo to sakralno blago približiti javnosti. Vjerujem da će brošura onima koji su često u našim crkva i kapelama otkriti nešto novo i pružiti im informacije koje nisu znali, a one koji još nisu bili u njima potaknuti da dođu u naš Grad i posjete ih - istaknuo je gradonačelnik Škvarić koji je svećenicima i župljanima lepoglavske, kameničke i višnjičke župe uputio čestitke za nadolazeće blagdane.

brosura_lepoglavske_barokne_staze_03.jpg

brosura_lepoglavske_barokne_staze_04.jpg

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci