Projekt „Zaželi za Petrijanec – faza III“ uspješno proveden

vv | 21.7.2023. u 15:00h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Petrijanec uspješno je provela projekt „Zaželi za Petrijanec – faza III“ iz Programa zapošljavanja žena Zaželi.

Projekt „Zaželi za Petrijanec – faza III“ sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 71.404,87 EUR.

Projekt je proveden u suradnji s partnerima: Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Varaždin, Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područnim uredom Varaždin te Udrugom umirovljenika Varaždin. Ciljevi projekta bili su omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s područja općine Petrijanec te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Oba cilja uspješno su ostvarena te je u sklopu projekta 11 zaposlenih žena 6 mjeseci pružalo usluge pomoći u dostavi namirnica, pripremi obroka u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brige o higijeni, dostave lijekova, plaćanja računa, dostave namirnica, pružanja podrške kroz razgovore i druženje, za ukupno 75 naših sugrađana iz skupine starijih i nemoćnih osoba.

„Zahvaljujem vrijednim gerontodomaćicama koje su se potrudile obavljati svoje zadatke sukladno opisu svojeg posla, također zahvaljujem svim korisnicima koji su bili pristupačni i dobro surađivali s našim gerontodomaćicama. Žao mi je što je projekt trajao samo 6 mjeseci, te sam pokušao više puta apelirati da se III faza projekta produlji kako bi zaposlene žene imale dugotrajniju sigurnost, a krajnji korisnici osiguranu potrebnu skrb na duže vrijeme. Ponovno koristim priliku da apeliram na Europski socijalni fond, odnosno Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike – projekt Zaželi se mora nastaviti, mora ići u IV fazu ili postati trajno rješenje za samačka domaćinstva“, rekao je Željko Posavec, načelnik općine Petrijanec.

Do sada je Općina Petrijanec u sklopu Programa zapošljavanja žena Zaželi uspješno provela 3 projekta u trajanju od 47 mjeseci ukupne vrijednosti bespovratnih sredstava 483.541,47 EUR.

Galerija slika