Projekt "Čitanje na kotačima": U potrazi za knjižničarom i vozačem pokretne knjižnice!

VV | 12.3.2023. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof uskoro će preuzeti svoj novi bibliokombi, koji samo što nije dovršen.

Kako bi vožnja i djelovanje pokretne knjižnice tekla bez problema, knjižnica je u potrazi za vozačem kombija i knjižničarom koji će raditi na posudbi knjiga u kombiju.

Bibliokombijem će se povećati dostupnost knjiga i čitalačkih programa ranjivim i teritorijalno izoliranim osobama u naseljima Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. Usluga bibliokombija bit će dostupna korisnicima 30 sati tjedno, na 8 stajališta dnevno.

Ruta za bibliokombi već je definirana te ide preko naselja Možđenec, Sudovec, Ključ, Orehovec, Oštrice, Presečno, od Remetinca pa kroz Belski dol do Podruta i natrag prema Novom Marofu kroz Jelenšćak, Makojišće Donje, Topličicu i Madžarevo. Također, kombi će ići i kroz naselja u sastavu Općine Breznički Hum: Butkovec, Kršćenovec, Šćepanje, Radešić i Paku te natrag do knjižnice u Marofu. Početak vožnje očekuje se u travnju ove godine.

Stanice bibliokombija se pretežito nalaze u blizini škola, vrtića i društvenih domova, a ponegdje i u blizini autobusnih stajališta.

Vozač i knjižničar zajedno će brinuti da knjige stignu do naših udaljenijih sumještana čime će biti prvi u varaždinskoj županiji koji rade u bibliobusnoj službi. Sve uvjete i kvalifikacije koje su potrebne za zaposlenje, zainteresirani sumještani mogu potražiti na stranicama Zavoda za zapošljavanje ili webu knjižnice.

Kako bi se promovirale čitalačke aktivnosti i događanja, u sklopu pokretne knjižnice provodit će se i promotivni programi za djecu i mlade, a sve u sklopu projekta „Čitanje na kotačima“.

Lenta_EU_vidljivosti.jpg

Citanje_na_kotacima_ruta_kombija.jpg