Prodajom zemljišta grad će prihodovati nešto više od 600 tisuća kuna

| 9.3.2016. u 11:48h | Objavljeno u Našim krajem

Na sinoćnjoj sjednici novomarofskog Gradskog vijeća javno su otvorene ponude za kupnju zemljišta na području dviju poduzetničkih zona. Ponudu za kupnju zemljišta u poduzetničkoj zoni u blizini autobusnog kolodvora dao je Stolarski obrt Nedeljko Vever koji namjerava uložiti oko 3 milijuna kuna u idućih godinu do dvije. To bi ulaganje trebalo, prema najavama zainteresirane tvrtke, stvoriti oko 20 novih radnih mjesta. Za kupnju zemljišta tvrtka je ponudila iznos od 307 tisuća kuna.

Za kupnju zemljišta u poduzetničkoj zoni u Ključu javila se tvrtka Comet koja je za nekoliko parcela ponudila nešto više od 307 tisuća kuna. U planu imaju daljnje okrupnjavanje zemljišta, formiranje građevinske parcele nakon čega najavljuju realizaciju gospodarskog projekta.

Predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Puškadija interes za kupnju zemljišta protumačio je kao pozitivne vijesti koje ukazuju na pokretanje gospodarskih aktivnosti. Draga Bitar iz HNS-a dodala je da su obrtnici i poduzetnici uvidjeli potrebu za širenjem i da je dobra stvar što im je omogućena kupnja zemljišta. Zadovoljna je što se nešto pokrenulo.

Ništa nije slučajno, pa ni ovo nije slučajno. Prema mojim informacijama bilo je prije raznih pokušaja da uspije prodaja zemljišta, ali nije do toga došlo. U proteklih godinu dana vodili smo dosta razgovora, pregovora i dogovora, i na kraju smo uspjeli prodati zemljište – zaključio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Prodajom zemljišta Grad će prihodovati nešto više od 600 tisuća kuna. Odluka o prodaji zemljišta dobila je jednoglasnu podršku vijećnika.

Vijećnici su raspravljali i o Izvješću o obavljenoj reviziji upravljanja imovinom na području grada. Revizija sadrži popis nekretnina u vlasništvu Grada kao i njihovu vrijednost. Jenkač je najavio, a što je i preporuka u revizijskom izvješću, da se krenulo u izradu popisa odnosno registra imovine. Stvoreni su i preduvjeti da se krene u izradu strategije gospodarenja imovinom. Na kraju je izvješće dobilo jednoglasnu podršku.