PRIDRUŽITE SE Obilježavanje Nacionalnog hodočasničkog dana 19. ožujka u Ludbregu Foto: VV arhiva / ilustracija

PRIDRUŽITE SE Obilježavanje Nacionalnog hodočasničkog dana 19. ožujka u Ludbregu

Varaždinske vijesti | 18.3.2022. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Ludbreg i Zalaszentmárton središta su vjerskog turizma, a kroz projekt Via Saint Martin bliske regije pretvorile su se u odredišta hodočasničkog turizma.

Uspostavom tematske rute Via Saint Martin lokalno stanovništvo i posjetitelji imaju poboljšani pristup vjerskim mjestima, prirodnim područjima i turističkim sadržajima.

U sklopu ovog projekta koji je sufinanciran iz Programa suradnje INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014-2020 bit će organiziran nacionalni hodočasnički dan s prigodnim programom koji će se održati 19. ožujka s početkom u 13 sati.

- Okupljanje će biti na Otoku mladosti te pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na ovom događaju - pozivaju iz Grada Ludbrega.

Projekt VIA SAINT MARTIN temelji se na razvoju novih tematskih turističkih sadržaja povezanih s održivim i kulturnim turizmom. Vodeći partner projekta je Grad Ludbreg, a partner s mađarske strane je Općina Zalaszentmárton. Ukupna vrijednost projekta iznosi 350.130,75 EUR.

Opći cilj projekta je razviti i primijeniti inovativni turistički proizvod koji se odnosi na razvoj hodočasničke turističke rute, koja uključuje vjerske spomenike i objekte u prekograničnom području.

Via_Saint_Martin_Grad_Ludbreg_09032022.jpg